Apple AR/VR naočare nisu baš onakve kako ih je Tim Kuk zamislio

Izveštaj Marka Gurmana tvrdi da predstojeće Apple AR/VR naočare nisu u potpunosti biti onakve kakvim ih je Tim Kuk zamislio, ali da će ipak biti vredan proizvod

Apple AR/VR naočare nisu baš onakve kako ih je Tim Kuk zamislio

Tim Kuk se nada da će predstojeće Apple AR/VR naočare biti sledeći korak u blistavu budućnost. Ipak, razvoj ovog uređaja nije tekao bez poteškoća. Kako Bloomberg-ov Mark Gurman piše, uređaj se mnogo promenio od samog početka i razlikuje se dosta od prvobitne vizije koju je imao Tim Kuk.

Prema Gurmanovim izvorima koji su radili na “Reality” projektu, prvobitna ideja je bila da se naprave lagane naočare proširene realnosti. Ovo se na kraju transformisalo u dosta veći gedžet kojem je potrebna i eksterna baterija da bi se smanjila težina. Ova baterija je samo jedan primer kako se Apple-ov dizajn vremenom menjao, i to ne nužno uvek na bolje.

Otkako su prvi put testirali ovu tehnologiju 2015. godine, Apple je morao da napravi velike kompromise u vezi s ovim uređajem, posebno zbog pregrevanja i baterije. Prvobitna ideja je bila da “Reality” služi kao eksterni Mac monitor i da omogućava video pozive sa više osoba, ali je Apple morao da promeni ili izbaci neke funkcije.

Uprkos promeni veličine, Apple se i dalje navodno nada da će potrošači biti voljni da nose ove naočare ceo dan.

Više od 1.000 inženjera i milijardu dolara godišnje odvojeno za Reality (Meta je toliko trošila mesečno na svoju VR tehnologiju). Iako će predstojeće naočare najverovatnije koštati oko 3.000 dolara, očekuje se da će ih Apple prodavati sa gubitkom, kaže Gurman.

Očekuje se da će Reality nuditi više aplikacija iz Apple ekosistema kao što su Messages, Books, Camera, FaceTime, Mail, Music, Safari i slično. Uz svu funkcionalnost pametnog telefona, Apple želi da naočare budu transformativna tehnologija koja će promeniti pejzaž tehnološke industrije baš kao što je to učinio prvi iPhone.

Ukoliko se Apple pozicionira kao lider u AR prostoru, to bi kompaniji moglo da donese zaradu od 25 milijardi dolara godišnje.

Očekuje se da će Apple zvanično predstaviti naočare na svojoj WWDC 2023 konferenciji koja počinje 5. juna. Otvaranje konferencije najavljeno je misterioznim “specijalnim događajem” – iz korporacije nisu potvrdili, ali je vrlo verovatno da će biti nešto vezano za Apple AR/VR naočare.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi