Apple iPhone 5 generiše 40 odsto veb prometa 4G telefona

Analiza kompanije Chitika, koja se bavi mobilnim reklamiranjem, pokazuje da samo uvid u veb promet generisan od strane smartfona koji su u prodaji od jula prošle godine, Apple iPhone 5 učestvuje sa 76 odsto u tom veb saobraćaju. Kada je u pitanju veb promet generisan od svih aktivnih 4G modela, poslednji model Apple iPhone-a gene

Analiza kompanije Chitika, koja se bavi mobilnim reklamiranjem, pokazuje da samo uvid u veb promet generisan od strane smartfona koji su u prodaji od jula prošle godine, Apple iPhone 5 učestvuje sa 76 odsto u tom veb saobraćaju. Kada je u pitanju veb promet generisan od svih aktivnih 4G modela, poslednji model Apple iPhone-a generiše dobrih 40 odsto veb saobraćaja. Poređenja radi, Chitika ističe da Apple iPhone 5 generiše veb saobraćaj koji prevazilazi onaj koji dolazi od poslednjih Samsungovih modela i to u odnosu tri na prema jedan. Slična studija, sa istim rezultatima, sprovedena je i za tablete, gde iPad dominira u veb prometu. Rezultati istraživanja dolaze od desetina miliona prikaza oglasa, a podaci pokazuju da će potražnja za 4G smartfonima i dalje biti jaka tokom narednih nekoliko godina, jer oni koji su trenutno na 3G mreži idu ka nadogradnji na novije (4G) uređaje.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi