Apple izbacuje USB-A portove sa M4 Mac mini

Prema poslednjim informacijama, nadolazeći Apple M4 Mac mini računar će se u potpunosti odreći USB-A portova

Apple izbacuje USB-A portove sa M4 Mac mini

Prema izveštaju Marka Gurmana iz Bloomberga, nadolazeći Apple-ov M4 Mac mini će imati mnogo priključaka, ali nijedan od njih neće biti USB-A. U svom Power On biltenu, Gurman navodi da Apple planira da se odrekne USB-A portova na predstojećem Mac mini računaru.

Kompanija radi na standardnoj i Pro verziji ovog računara, i dok neće imati USB-A priključke, Mac mini sa M4 Pro čipom će imati pet USB-C priključaka, jedan ethernet port, HDMI i priključak za slušalice. Novi Mac mini će takođe imati unutrašnje napajanje. Gurman izveštava da će standardna i Pro verzija početi da se isporučuju u skladišta u septembru i oktobru, respektivno.

Takođe, Apple navodno radi na jeftinijoj, pojednostavljenoj verziji svoje Magic Keyboard tastature, koja bi trebala da bude lansirana „do sredine sledeće godine.“

Kompanija je ovog proleća predstavila novu Magic Keyboard za iPad Pro, a Gurman nagoveštava da se sada fokusira na uređaje koji nisu Pro verzije. On piše da će nadolazeći dodatak biti „low-end verzija koja bi mogla biti dizajnirana za osnovni model iPad-a ili novi iPad Air.“, prenosi Endgadget.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. Adapter je 20 evra... Nema zime za apple...

  2. NovemberWhisky

    Moze da kosta i 120, kada i oni od 500-600 din rade posao

  3. RingeRaja

    Ja u poslednjih godinu dana koristim samo TB4/USB4 sa USB-C portovima na miniju, potpuno sam izbacio USB3 sa USB-A portovima.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi