Apple je optimističan u vezi sa iPhone 16, očekuje prodaju veću od 100 miliona telefona

Apple očekuje da će iPhone 16 prodaja premašiti 100 miliona jedinica uz tri glavna razloga za zamenu

Apple je optimističan u vezi sa iPhone 16, očekuje prodaju veću od 100 miliona telefona

Nakon predstavljanja Apple Intelligence, ličnog inteligentnog sistema, mnogi korisnici razmišljaju o zameni svog postojećeg iPhone telefona, novijim. Business Times, pozivajući se na vesti iz lanca nabavke i prodaje, navodi kako Apple smatra da će AI pokrenuti novi talas zamene starijih modela za sledeću generaciju iPhone 16 telefona. Apple je povećao narudžbine za A18 čipset i očekuje se isporuka od čak 100 miliona jedinica.

Strani mediji poput “iMore” izdvojili su tri glavna razloga zbog koga će se tradicionalni Apple korisnici odlučiti za prelazak na novi model iPhone 16 telefona.

Zašto Apple toliko očekuje od iPhone-a 16?

Prva stvar je, naravno, Apple Intelligence. Ako želite da koristite Apple AI funkcije, trenutno ih podržavaju samo iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. iPhone 15 i iPhone 15 Plus objavljeni u isto vreme ih na žalost, ne mogu pokretati. Razlog je neodgovarajuće slabašan hardver. Očekuje se da će iPhone 16 serija, značajno povećati kapacitet memorije tako da svaki model može da podržava Apple Intelligence.

“iMore” smatra da će obaveštenja, pametni sažeci e-pošte koje donosi Apple Intelligence, i znatno poboljšana Siri asistencija, potpuno promeniti način na koji ljubitelji Apple telefona koriste svoj iPhone.

Kupovina iPhone-a 16 u budućnosti biće isplativija od trenutnog iPhone 15. Navodi se da će Apple koristiti A18 čipove za celu seriju i da uopšte na novoj liniji neće koristiti postojeći A17 Pro. Umesto toga, svi će biti izrađeni oko čipseta izrađenog korišćenjem TSMC 3nm tehnologije proizvodnog procesa, uživajući prednosti generacijski istih performansi.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Međutim, postoje i vesti da bi Apple mogao dodatno razdvojiti A18 i A18 Pro čipove dajući im različit broj CPU i GPU jezgara. Na kraju, početni model iPhone-a 16 će dodati dva nova tastera, uključujući “action button” koji je prenesen iz serije iPhone 15 Pro, omogućavajući korisnicima da postave svoje prečice, a tu je  i novo “Capture” dugme.

Za “Capture” dugme se kaže da je posebno dizajnirano za snimanje kamerom. Koristi kapacitivni dizajn za zumiranje preko klizne površine i podržava aktiviranje funkcija različitim intenzitetom dodira.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi