Apple A18 ušao u masovnu proizvodnju, za početak 100 miliona jedinica za iPhone 16 seriju

Čipsetovi Apple A18 i A18 Pro će biti predstavljeni kasnije ove godine, a očekuje se da će A18 biti korišćen u iPhone 16 i iPhone 16 Plus modelima

Apple A18 ušao u masovnu proizvodnju, za početak 100 miliona jedinica za iPhone 16 seriju

Apple se priprema za lansiranje serije iPhone 16 u septembru masovnom proizvodnjom do 100 miliona Apple A18 čipsetova. Oni će napajati četiri nova modela, uključujući iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max. Sa uvođenjem generativnih AI funkcija, Apple Intelligence će igrati značajnu ulogu u predstojećim modelima.

Uprkos predviđanjima analitičara poput Ming-Chi Kua da iPhone 16 možda neće imati privlačne karakteristike i da će doći do pada isporuka, China Times izveštava da Apple očekuje prodaju između 90 miliona i 100 miliona jedinica ove godine. Ova potražnja znači da će Apple proizvodni partner, TSMC, isporučiti do 100 miliona Apple A18 jedinica.

Apple A18 Pro bi mogao doći u N3E procesu

Čipsetovi Apple A18 i A18 Pro će biti predstavljeni kasnije ove godine, a očekuje se da će A18 biti korišćen u iPhone 16 i iPhone 16 Plus modelima, dok će A18 Pro verovatno napajati iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max, nudeći nešto bolji učinak. Apple bi mogao koristiti TSMC-ov 3nm ‘N3E’ proces za A18 Pro, poboljšavajući energetsku efikasnost i performanse.

Međutim, potencijalni nedostatak za seriju iPhone 16 je prijavljenih 8GB RAM-a na svim modelima, što možda neće biti dovoljno za pokretanje generativnih AI funkcija potpuno na uređaju. I A18 i A18 Pro bi mogli imati veće veličine matrica kako bi se prilagodili unapređenom Neural Engine-u i povećanoj keš memoriji, ali 6-jezgarna GPU konfiguracija bi mogla ostati nepromenjena u odnosu na A17 Pro, što bi moglo ograničiti grafičke performanse.

Tačan obim proizvodnje svakog modela iPhone 16 još uvek nije objavljen, ali se očekuju dodatni detalji i analize serije A18 u narednim nedeljama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi