Otkriveni detalji o iPhone 16 Pro Max kamerama

iPhone 16 Pro Max donosi značajna unapređenja sa boljim kamerama, poboljšanim mogućnostima zumiranja i AI optimizacijom slike. Evo nekih detalja...

Otkriveni detalji o iPhone 16 Pro Max kamerama

iPhone 16 Pro Max obećava niz unapređenja kamere koja će fotografiju i videografiju podići na novi nivo. Nove informacije otkrivaju detalje, od elegantnog novog rasporeda kamera do naprednih mogućnosti zumiranja i poboljšanog kvaliteta slike.

Jedna od najznačajnijih promena u iPhone 16 i 16 Plus je uvođenje vertikalnog rasporeda kamera. Ovaj novi dizajn se udaljava od tradicionalnog kvadratnog modula kamere, birajući oblik koji više podseća na kapsulu. Vertikalni raspored doduše ne utiče samo na estetiku uređaja, već ima potencijal i da poboljša funkcionalnost kamere. Poravnavanjem sočiva vertikalno, Apple može optimizovati performanse kamere, kako bi dobio bolji kvalitet slike.

Pored redizajniranog modula kamere, iPhone 16 Pro Max će imati i posvećeno dugme za snimanje posebno dizajnirano za prostorni video. Ovo dugme ima za cilj da učini proces snimanja intuitivnijim i pristupačnijim, omogućavajući korisnicima da lako zabeleže trenutke. Štaviše, buduća iOS ažuriranja mogu uvesti opcije podešavanja za ovo dugme, dajući korisnicima fleksibilnost da prilagode svoje iskustvo snimanja prema specifičnim potrebama.

iPhone 16 Pro Max će imati premaz sočiva protiv odsjaja

iPhone 16 Pro Max će se moći pohvaliti i povećanim brojem megapiksela, sa širokom i ultraširokom kamerom koje imaju senzore od 48 MP.
Da bi dodatno poboljšao jasnoću slike, iPhone 16 Pro Max će imati premaz sočiva protiv odsjaja, piše Geeky Gadgets. Ova funkcija je dizajnirana da minimizira odsjaj i refleksije, posebno u izazovnim uslovima osvetljenja kao što su jaka sunčeva svetlost ili veštački izvori svetlosti.

Smanjivanjem odsjaja, premaz sočiva će vam omogućiti da zabeležite jasnije, preciznije slike i video zapise, čak i u situacijama gde bi neželjene refleksije obično ometale performanse kamere.

Jedno od najuzbudljivijih unapređenja u iPhone 16 Pro Max je poboljšana mogućnost zumiranja. Uređaj će imati tetra prizma sočivo, nudeći 5x optičko zumiranje na iPhone 16 Pro i impresivno 12x optičko zumiranje na iPhone 16 Pro Max.

Ovo značajno poboljšanje u rasponu zumiranja će vam omogućiti da snimite udaljene subjekte sa izuzetnom jasnoćom i detaljima, bez kompromisa u kvalitetu slike. Pored toga, napredni AI algoritmi Apple-a će raditi u tandemu sa funkcijom zumiranja, osiguravajući da slike ostanu oštre i jasne čak i na višim nivoima zumiranja.

Kamera sistem iPhone 16 Pro Max će takođe imati koristi od poboljšanih AI mogućnosti. Ovi inteligentni algoritmi neće samo poboljšati kvalitet zumiranja, već i optimizovati ukupnu obradu slike. Korišćenjem snage AI, iPhone 16 Pro Max će moći da analizira i prilagođava razne aspekte vaših fotografija i video zapisa u realnom vremenu, kao što su ekspozicija, balans boja i smanjenje šuma.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi