iPhone 16 Pro Max: Najbitnija unapređenja koja nas očekuju

iPhone 16 Pro Max donosi najveći ekran do sada, poboljšan sistem kamera, produženi vek trajanja baterije i veći kapacitet skladišta - makar sudeći po glasinama

iPhone 16 Pro Max: Najbitnija unapređenja koja nas očekuju

Uz glasine da će Apple uvesti novi još jači model u seriji iPhone 17 u 2025. godini, iPhone 16 Pro Max bi mogao biti revolucionarno izdanje čak i pre nego što vidimo sledeću iteraciju.

Očekuje se da će nadolazeća serija pametnih telefona biti lansirana sredinom septembra, kao i obično. Ovaj flagship model obećava značajna poboljšanja i izdvojiće se u odnosu na druge u seriji.

iPhone 16 Pro Max: Najveći iPhone do sada

Govori se da će iPhone 16 Pro Max imati displej od 6,9 inča, što ga čini najvećim iPhone-om ikada. Ovaj porast veličine sa 6,7 inča učiniće uređaj višim i širim, iako će debljina ostati nepromenjena. Veća veličina možda neće privući ljubitelje manjih telefona, ali je dizajnirana da ponudi impresivnije iskustvo.

Tanji okviri

Očekuje se da će Apple koristiti Border Reduction Structure (BRS) tehnologiju kako bi postigao tanje okvire na iPhone 16 Pro Max. Ova inovacija omogućava efikasniji raspored sklopova ispod ekrana, smanjujući veličinu okvira na samo 1,15 mm.

Ovo je poboljšanje u odnosu na 1,5 mm okvire na iPhone 15 Pro modelima, postignuto kroz tehnologiju low-injection pressure over-molding (LIPO).

Napredna kamera: dva 48MP senzora

iPhone 16 Pro Max će imati značajno poboljšan sistem kamera. Uključiće 48-megapikselni Sony IMX903 senzor sa složenim dizajnom, koji nudi bolju performansu i kvalitet slike.

Kamera će takođe imati 14-bitni Analogno-Digitalni Konverter (ADC) za visokokvalitetnu konverziju podataka i Digital Gain Control (DCG) za poboljšan dinamički raspon i kontrolu šuma. Pored toga, Ultra-Široka kamera će biti unapređena na 48 megapiksela, u poređenju sa 12 megapiksela na iPhone 15 Pro Max. Procurele informacije sugerišu da će telefon imati i super-periskopsku kameru.

Produženi vek trajanja baterije

Analitičar Ming-Chi Kuo predviđa da će iPhone 16 Pro Max imati baterijske ćelije sa povećanom gustinom energije, potencijalno nudeći duži vek trajanja baterije bez povećanja fizičke veličine baterije.

Takođe se priča da će uređaj koristiti složenu baterijsku tehnologiju, što bi dodatno moglo poboljšati kapacitet i trajanje baterije.

Rane glasine sugerišu vek trajanja baterije od preko 30 sati, u poređenju sa 29 sati za iPhone 15 Pro Max.

Povećan kapacitet skladišta

iPhone 16 Pro Max bi mogao uvesti novu opciju od 2TB skladišta, usklađujući ga sa iPad Pro. Ova nadogradnja bi mogla biti posledica prelaska Apple-a na NAND flash memoriju gušćeg Quad-Level Cell (QLC) za modele sa većim skladištem. QLC NAND omogućava više kapaciteta u manjem prostoru i isplativiji je od Triple-Level Cell (TLC) NAND koji se koristi u trenutnim iPhone-ima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi