Apple planira značajno tanje verzije iPhone-a, Apple Watch-a i MacBook Pro-a po uzoru na novi iPad Pro

Apple sprema tanje verzije iPhone-a 17, MacBook Pro-a i Apple Watch-a, inspirisane super-tankim iPad Pro-om. Saznajte više o planovima za ove uređaje i njihovim karakteristikama

Apple planira značajno tanje verzije iPhone-a, Apple Watch-a i MacBook Pro-a po uzoru na novi iPad Pro

Apple navodno priprema značajno tanje verzije iPhone-a, Apple Watch-a i MacBook Pro-a, slične novom, super-tankom iPad Pro-u koji je debitovao ranije ovog meseca.

U svom nedeljnom PowerOn biltenu u nedelju, izveštač Bloomberg-a, Mark Gurman, kaže da će iPhone 17 uključivati novi model u seriji koji će biti mnogo tanji od trenutnog iPhone-a. Apple takođe radi na istom cilju za MacBook Pro i Apple Watch. M4 iPad Pro je zamišljen kao “početak nove klase Apple uređaja koji bi trebali biti najtanji i najlakši proizvodi u svojim kategorijama širom tehnološke industrije,” kaže Gurman.

Apple iPhone i ostali uređaji postaju lepši i tanji

Gurmanov izveštaj odražava sličan izveštaj iz The Information ranije ove nedelje, koji kaže da Apple radi na smanjenju debljine iPhone-a 17. Gurman nije dao tačan vremenski okvir za lansiranje tanjeg MacBook-a ili tanje verzije Apple Watch-a (koja bi mogla biti Apple Watch X za 10. godišnjicu pametnog sata 2025. godine).

Ne bi trebalo da bude iznenađenje da Apple (ili bilo koja tehnološka kompanija) ide ka tanjem uređaju. Kada je lansirao novi iPad Pro u maju, Apple je reklamirao tablet kao “najtanji Apple proizvod ikada.”

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Prošlogodišnji iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imali su “najtanje ivice na iPhone-u,” dok je M2 MacBook Air bio “najtanji 15-inčni laptop na svetu.” Ove godine, M3 MacBook Air “ima upečatljivo tanak i lagan dizajn,” prema saopštenju za javnost Apple-a.

Ipak, telefoni sa sobom nose i potencijalne probleme – što je tanji proizvod, to manje prostora imate za sve komponente koje ga čine funkcionalnim (poput prilagođenog modema za koji se navodi da Apple ima problema s razvojem). Apple verovatno ne želi ponavljanje “death grip” problema sa iPhone-om 4 ili “Bendgate” problema sa iPhone-om 6, prenosi PCMag.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi