Apple Watch dobija nove važne zdravstvene funkcije

Apple Watch dobija značajno unapređene zdravstvene funkcije sa dolaskom watchOS 11, detektuje hipertenziju i prati trudnoću

Apple Watch dobija nove važne zdravstvene funkcije

Samo smo nekoliko dana udaljeni od početka Apple Worldwide Developers Conference (WWDC 2024). Očekuje se da će kompanija iz Kupertina najaviti novi softver za svoje najprodavanije proizvode, uključujući iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Vision Pro i Apple Watch.

Među mnogim najavama, Apple će predstaviti watchOS 11 za Apple Watch. Jedna od značajnih funkcija ovog softverskog ažuriranja odnosi se na aplikaciju Health. Prema Marku Gurmanu iz Bloomberga, aplikacija Health na Apple Watch-u će dobiti “poboljšano upravljanje podacima o krvnom pritisku — kao priprema za buduće Apple Watch uređaje sa detekcijom hipertenzije.”

Tačno je, nova funkcija se priprema za budući Apple Watch, verovatno Apple Watch Series 10, koji će biti lansiran ove jeseni. Međutim, sve što bude najavljeno sledeće nedelje može biti dostupno i u nekom obliku na trenutnim Apple Watch modelima, uključujući Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2.

Poboljšanja u Health aplikaciji i novi Siri interfejs

Gurman takođe navodi da će aplikacija Health “bolje prilagoditi podatke, kao što je praćenje ciklusa, ako je osoba trudna.” Ažuriranje watchOS 11 se očekuje da će uvesti ažurirani Siri interfejs i “značajne promene” u nekim ključnim aplikacijama kao što je Fitness.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Uvodna reč na WWDC 2024 počeće u 10 sati po pacifičkom vremenu u ponedeljak, 10. juna. Kao i prethodnih godina, biće prenošena uživo na različitim platformama, uključujući web, Apple TV, X (ranije Twitter) i YouTube.

Pored watchOS 11, WWDC će doneti iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, visionOS 2 i macOS 15. Veliki fokus svih ovih softverskih ažuriranja biće na veštačkoj inteligenciji, iako će sigurno biti obrađene i druge teme, prenosi Digitaltrends.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi