Apple Watch Ultra 2 – najbolji Apple sat je postao još bolji

Prošle godine u ovo vreme Apple je predstavio svoj Watch Ultra, a sinoć smo dobili novog, bržeg i naprednijeg naslednika - Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2 – najbolji Apple sat je postao još bolji

Najjači sat iz Apple ponude do sinoć je bio Apple Watch Ultra, a kompanija je iskoristila svoju jesenju konferenciju da, pored iPhone 15 serije telefona, predstavi i Apple Watch Ultra 2, novu generaciju perjanice svoje ponude.

Ključna unapređenja novog modela odnose se na hardver koji pokreće sat, a koji Ultra 2 deli sa Apple Watch serijom 9.

Apple Watch Ultra 2 – isti, a drugačiji

Novi model i dalje ima najveći ekran od svih pametnih satova ove kompanije, sa 49 mm dijagonalom i ozbiljnom svetlinom ekrana od 2000 nita, što je tačno duplo bolje od svetline standardnih modela.

Ne treba da zaboravimo ni to da je sa Apple Watch Ultra modelom prvi put predstavljeno i „akciono dugme“ koje je sada svoje mesto našlo i u iPhone 15 Pro seriji.

Autonomija baterije je reklamirana na 36 sati, sa štedljivim režimom koji tu autonomiju povećava na 60 sati. Zvučnik i mikrofon su takođe pojačani tako da mogu komotno da rade i u bučnim okruženjima, uključujući i sirenu za pomoć jačine 86 dB.

Naravno, ono što je proslavilo originalni Apple Watch Ultra je kompjuter za ronioce, koji radi na dubini do 40 metara, što je 10 m više od uobičajenih 30 m, koliko je limit za rekreativce, piše 9 to 5 Mac.

Novi S9 procesor

Kao i kod serije 9, ovogodišnji Apple Watch Ultra dobija isti S9 procesor koji bi trebalo da donese bolje animacije i U2 UWB lokacijski čip.

Novina je i da se Siri sada obrađuje na uređaju zahvaljujući novom neuronskom endžinu S9 čipa. Siri sada takođe može da obezbedi pristup vašim zdravstvenim podacima, što bi takođe trebalo da bude dostupno “kasnije ove godine”.

Novi U2 čip je tu da omogući da pronađete vaš iPhone veoma precizno, zajedno sa predlozima za multimediju, kada se približite HomePod-u – ili Now Playing ako zvučnik već nešto pušta.

Sat takođe uvodi gest sa dvostrukog “tapkanjem” za stvari kao što su odgovaranje i završavanje telefonskih poziva i odlaganje alarma, što je opet slično modelu S9.

Apple kaže da je proizvodnja Apple Watch Ultra 2 100% ugljenično neutralna, mada ovo treba uzeti sa dozom rezerve.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi