Apple patentira sklopivi ekran bez vidljivog nabora za iPhone i iPad uređaje

Dugo se već nagađa kada bi Apple mogao predstaviti iPhone verziju uređaja sa sklopivim ekranom. Poslednji potezi kompanije iz Kupertina ukazuju na to da ovaj projekat dobija na aktuelnosti.

Apple patentira sklopivi ekran bez vidljivog nabora za iPhone i iPad uređaje

Apple bi mogao u bliskoj budućnosti da lansira sklopivi iPhone ili iPad, pošto kompanija sada poseduje patent za tehnologiju koja sprečava pojavu nabora na ekranu.

Prema Patently Apple navodima, ekran je stanjen u predelu zone preklapanja pomoću specijalnog hemijskog tretmana koji omogućuje korišćenje različitih materijala kako bi ova osetljiva površina u svakom trenutku bila potpuno ravna i glatka.

Korejski insajderi iz ovog dela industrije tvrde da je lansiranje mobilnog Apple uređaja 2026. godine potpuno realan i ostvariv cilj, što je suprotno tvrdnji Ming-Chi Kuoa da će prvi Apple proizvod sa sklopivim ekranom biti MacBook od 20.3 inča, zakazan za 2027.

Apple patent pokazuje da se efekat žljebova u oblasti preklopa ekrana mogu neutralisati providnim slojem koji prekriva ovu oblast, tačno u delu gde se preklapa panel ekrana. Izduženi žljeb ili udubljenje se može formirati u sloju stakla koji prati osu savijanja, dok se ekran savija i preklapa.

Lokalno stanjeni deo ekrana u delu preklopa će biti ojačan polimerom deponovanim kao tečnost u samom žljebu, a zatim će očvrsnuti pod uticajem UV svetlosti, toplote, katalizatora i drugih tehnika očvršćavanja. Patent je otkrio da će zbog ove metode možda morati da se promeni ceo sastav stakla. Na primer, natrijum u staklu na površini može biti zamenjen kalijumom.

To bi stvorilo dodatnu zaštitu u tretiranim površinskim slojevima, omogućavajući staklu da bude otpornije na grebanje i druga oštećenja  pod uticajem habanja, prenosi GSMArena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi