Apple prekinuo niz od 12 godina: Bez novih iPada u 2023. godini

Apple se odlučio da ne lansira nijedan model novih iPada u 2023. godini, prvi put od kako je linija proizvoda predstavljena 2010. godine.

Apple prekinuo niz od 12 godina: Bez novih iPada u 2023. godini

Apple se odlučio da ne lansira nijedan model novih iPada u 2023. godini. Ovo znači da je ovo prvi put u poslednjih 12 godina da je tehnološki gigant odlučio da prekine tradiciju godišnjih lansiranja iPada, od kako je linija proizvoda predstavljena 2010. godine.

iPad je bio temelj Apple linije tablet proizvoda, dominirajući tržištem u ovom segmentu i dosledno postavljajući standarde inovacija. Od svojih početaka, Apple je nepokolebljiv u odluci da svake godine lansira barem jedan novi model iPada, a u poslednjim godinama bilo je i do četiri nova modela godišnje.

Najnoviji modeli su predstavljeni u oktobru 2022. godine, čineći odsustvo bilo kakvih novih iPada u 2023. godini posebno značajnim. Umesto toga, jedino predstavljanje hardvera vezano za iPad bila je Apple olovka s USB-C kompatibilnošću.

Da li će biti novih iPada u 2024. godini?

Ova neočekivana pauza postavlja pitanja o strateškom pristupu Apple-a liniji novih iPada. S obzirom na to da se tablet razvijao i postajao sveprisutan, potreba za čestim nadogradnjama možda slabi kod potrošača.

Ovaj potencijalni preokret u ponašanju potrošača mogao bi naterati Apple da ponovo razmotri svoju strategiju tableta, fokusirajući se na značajnijim i manje čestim ažuriranjima hardvera.

Kritičari su takođe izrazili zabrinutost zbog rastuće kompleksnosti linije iPada i neizvesnosti u vezi sa pravcem razvoja iPadOS-a. Odmor od novih izdanja može ukazivati na to da Apple namerava pojednostaviti liniju svojih tableta i ponovo definisati njegovu svrhu u budućnosti.

Već se šire glasine i prognoze analitičara iz ove grane industrije, koji ukazuju na veliki povratak linije iPada u 2024. godini. Spekulacije sugerišu da će svaki model, uključujući osnovni iPad, iPad mini, iPad Air i iPad Pro, dobiti dugo očekivano ažuriranje hardvera.

Ono što bi moglo biti veliki preokret u politici kompanije, jeste da bi Apple mogao predstaviti čak šest modela iPada u jednoj kalendarskoj godini, a glasine ukazuju na debi modela iPad Air sa ekranom od 12,9 inča, piše MacRumors.

Očekuje se da bi flagship iPad Pro mogao ukrasti pažnju s nizom novih funkcija, uključujući OLED tehnologiju ekrana, moćni M3 čip i revolucionarnu tastaturu koja podseća na laptop. Ljubitelji Apple-a i tehnologije uopšte, s nestrpljenjem očekuju 2024. godinu, s nadom u obnovljenu i osveženu liniju iPada od strane svog omiljenog brenda.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi