Nekoliko iPad modela navodno izlazi u narednim mesecima

Apple navodno planira da lansira nekoliko iPad modela u narednim mesecima, među kojima su i iPad mini 7 i dva iPad Air uređaja

Nekoliko iPad modela navodno izlazi u narednim mesecima

Do kraja ove godine mogli bismo da vidimo barem još novih Apple uređaja pošto Apple izgleda planira da u narednim mesecima objavi nekoliko iPad modela. U njih spadaju iPad mini 7 i dva nova iPad Air modela, tvrdi 9to5Mac pozivajući se na izvore.

Analitičar Ming Či Kuo je još krajem prošle godine izvestio da Apple radi na novom iPad mini uređaju za koji se očekuje da će biti objavljen krajem 2023. ili početkom 2024. Tu informaciju sada potvrđuje i pomenuti portal, ali tačne vremenske odrednice osim „uskoro“ i dalje nema.

Kada je u pitanju dizajn, novi iPad mini će najverovatnije biti isti kao trenutna generacija, ali će on imati brži čip. Aktuelni iPad mini 6 je predstavljen u septembru 2021, a pokreće ga A15 Bionic čip, isti onaj koji se nalazi i unutar iPhone 13 telefona.

iPad desete generacije predstavljen je prošle godine sa sličnim dizajnom kao iPad Air, ali sa A14 Bionic čipom u svojoj unutrašnjosti. Takođe je verovatno da će novi iPad početnog nivoa dobiti samo nadogradnje specifikacija u poređenju sa trenutnim modelom.

Novi iPad Air i M3 iPad Pro

Glasine o iPad Air seriji ukazuju da Apple izgleda ima nešto ambicioznije planove za svoj tablet srednje klase. Kompanija navodno eksperimentiše sa dve nove verzije kodnih imena J507 i J508, a iPad Air 6 će verovatno zameniti iPad Air 5 novim čipom.

Ovi modeli su u skladu sa onim što je Bloomberg izvestio u junu ove godine. Međutim, kompanija je takođe radila na drugim iPad uređajima koji su tada bili identifikovani kao J537 i J538, a zasnovani su na iPad Air modelu. Na primer, jedini iPad koji trenutno ima više od jedne verzije je iPad Pro jer dolazi u veličini dijagonale sa 11 i 12,9 inča, tako da postoje dva modela za svaku verziju.

Detalji su ipak, u ovom trenutku i dalje nejasni, ali to sugeriše da Apple možda razmatra uvođenje veće verzije iPad Air ili skupljeg modela sa boljim specifikacijama. Naravno, planovi se mogu promeniti i ova druga verzija novog iPad Air modela nikad neće ugledati svetlost dana.

Ukoliko se to i desi, na putu je, međutim, navodno i nova generacija iPad Pro tableta sa M3 čipom. Ovi uređaji su identifikovani kao J717 i J718 za modele dijagonale 11 inča i J720 i J721 za modele veće veličine.

Redizajnirana „magična tastatura“

Poznati novinar Mark Gurman izvestio je prošlog meseca da Apple razvija novu magičnu tastaturu za iPad koja će učiniti da on više liči na laptop. Struktura bi bila napravljena od aluminijuma umesto plastike, a trekped bi bio veći.

Osim Gurmana, i izvori 9to5Mac potvrđuju ove informacije. Nova magična tastatura – Magic Keyboard interno se zove R219, a njena verzija navodno ima kodno ime R1x i opremljena je novim senzorima, uključujući akcelerometar.

Tastatura bi trebalo da bude predstavljena zajedno sa novim iPad Pro tabletom. Operativni sistem koji bi trebalo da imaju svi novi tableti biće predstojeća verzija iPadOS 17, što znači da će uređaji biti objavljeni između sadašnjeg momenta i WWDC konferencije sledeće godine u junu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi