Apple razvija Macbook sa savitljivim ekranom i M5 procesorom

Apple planira lansiranje savitljivog MacBook-a sa ekranom preko cele površine za 2026. godinu. Saznajte više o inovativnim funkcijama, očekivanim specifikacijama

Apple razvija Macbook sa savitljivim ekranom i M5 procesorom

Za razliku od svojih konkurenata, kompanija Apple se čini manje fokusiranom na savitljive pametne telefone i tablete, a više na savitljiv laptop sa ekranom preko cele površine.

Ming-Chi Kuo je ranije izvestio da Apple razvija MacBook uređaj od 20,3 inča za 2027. godinu, ali je analitičar danas podelio nekoliko ključnih novih detalja o futurističkom MacBook modelu. Jedan od tih detalja je da Apple sada cilja raniju objavu proizvoda tokom 2026. godine.

Novi Apple Macbook će imati veliki preklapajući ekran i M5 SoC

Evo nekih ključnih karakteristika koje Kuo očekuje da će se videti u MacBook-u sa ekranom preko cele površine:

  • Više opcija za savitljive ekrane su još uvek u opticaju, sa nagađanim ekranom od 20,3 inča koji bi mogao biti zamenjen panelom od 18,8 inča. Prvi bi, kada je savijen, podsećao na trenutni MacBook od 14-15 inča, dok bi drugi odgovarao modernom modelu od 13-14 inča poput manjeg MacBook Air-a.
  • Očekuje se da će uređaj debitovati 2026. godine, godinu dana ranije nego što je prethodno izveštavano.
  • Očekuje se da će MacBook dobiti čip iz serije M5, što se poklapa sa očekivanim vremenskim okvirom da se M4 proširi na celu Mac liniju do kraja 2025. godine.
  • Cilj Apple-a je da obezbedi dizajn bez nabora za savitljivi ekran.

Evo šta Kuo kaže o Apple-ovim dizajnerskim ambicijama:

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

“Apple ima za cilj da učini panel što je moguće više bez nabora, zahtevajući visoke dizajnerske specifikacije za panel i šarku. Kao rezultat toga, troškovi panela i šarke su veoma visoki, a trenutne preliminarne procene su na oko $600–650 i $200–250, respektivno”, prenosi 9to5Mac.

Ovaj visoki trošak komponenti znači da se očekuje da MacBook dostigne početnu cenu koja znatno premašuje trenutnu Apple-ovu liniju laptopova. Kuo piše:

“Zbog visokih troškova ekrana i šarke, savitljivi MacBook će verovatno biti skup. Osim ako Apple ne može značajno poboljšati prinose i smanjiti troškove pre masovne proizvodnje, Ukupan trošak za sve materijale savitljivog MacBook-a mogao bi se približiti onom trenutnog Vision Pro-a.”

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi