Apple ukinuo nekoliko legendarnih uređaja, više ne garantuje za njihovu popravku

Apple iPhone X i prva generacija AirPods od sada su zastareli i postali deo istorije, više nije garantovana njihova popravka

Apple ukinuo nekoliko legendarnih uređaja, više ne garantuje za njihovu popravku

U okviru Apple politike popravki, proizvodi koji su prestali da se distribuiraju pre više od 5 godina, ali manje od 7 godina, klasifikuju se kao “zastareli proizvodi”, što znači da se popravke više ne garantuju i zavise od dostupnosti delova tj od slučaja do slučaja. Proizvodi koji su prestali da se distribuiraju pre više od 7 godina, smatraju se “povučenim proizvodima” i za njih se ne nudi nikakva popravka.

Apple svrstava iPhone X, originalne AirPods i HomePod u zastarele proizvode

Prema najnovijem ažuriranju Apple liste, iPhone X, zatim originalni AirPods i originalni HomePod su od sada klasifikovani kao zastareli proizvodi. Ovo je prvi put da su AirPods i HomePod svrstani u ovu kategoriju. Ako korisnici još uvek koriste ove proizvode, trebalo bi da što pre planiraju njihovu popravku.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Apple iPhone X, prvi AirPods i prvi HomePod imaju značajnu ulogu u istoriji Apple-a. iPhone X, predstavljen 2017. godine povodom desete godišnjice iPhone-a, doneo je značajne promene, uključujući uklanjanje fizičkog Home dugmeta i prelazak na ekran od ivice do ivice, kao i Face ID tehnologiju za prepoznavanje lica koja je zamenila Touch ID za prepoznavanje otiska prsta.

Prvi AirPods, predstavljeni 2016. godine uz iPhone 7, inicijalno su izazvali podsmeh zbog svog izgleda, ali su na kraju nadmašili žičane slušalice i postali glavni proizvod na tržištu bežičnih slušalica.

Prvi HomePod, najavljen na WWDC 2017, prvobitno je planiran za kraj te godine, ali je lansiran u februaru 2018. godine. Nije postao veliki hit, pa je Apple početkom 2021. obustavio proizvodnju prvog HomePoda, naglašavajući fokus na HomePod mini. Ipak, Apple je 2023. godine predstavio drugi HomePod, ponovo ga uvrstivši u ponudu kao premijum i osnovni model, prenosi The Liberty Times..

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi