Apple uskoro predstavlja AR/VR naočare

Apple je već kompletirao proizvodnju i sve potrebne testove kako bi konačno otpočeo sa produkcijom dugo očekivanih naočara za virtuelnu realnost.

Prema informacijama koje pristižu od strane proizvođača ove vrste uređaja Apple AR/VR headset  je praktično kompletiran i trenutno je u završnoj fazi testova (EVT2) kako bi se osiguralo da prototip uređaja u potpunosti odgovara zahtevima Apple dizajna i specifikacijama. Novi Apple proizvod će prema istim izvorima, biti pušten u prodaju krajem ove godine.
Iako Apple detaljne specifikacije čuva u tajnosti, čitav projekat je već u fazi “pripremite se, polećemo”. Apple već odavno, praktično od 2017. godine radi na razvoju operativnog sistema za VR naočare realityOS, a postoje i tragovi Apple programskog koda kao i referenci na AppStore-u.
AppleVR_1.jpg
Za očekivati je da će Apple VR naočare imati jednostavan i lagan dizajn, dva 4K mikro-LED ekrana, 15 optičkih modula, dva glavna procesora, Wi-Fi 6E konekciju, funkciju praćenja očiju. Integralni deo mogućnosti je i  AR režim rada tj proširena stvarnost kao da gledate kroz stvari i prostor, sa mogućnošću praćenja objekata, kontrolom pokreta ruke tj gestikulacijom i još puno toga.
Cena je još uvek nepoznanica, ali neki izvori navode na sumu od 3000 US$.
 
Izvor: Digitimes
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi