Apple VR/AR naočare skupe, smanjuje se obim proizvodnje

Iz Apple korporacije ne očekuju da će se Apple VR/AR naočare prodavati prema planovima, pa su značajno snizili obim planirane proizvodnje

Apple VR/AR naočare skupe, smanjuje se obim proizvodnje

Dok čekamo zvaničnu premijeru i nove Apple VR/AR naočare koje bi trebalo da budu predstavljene na godišnjoj WWDC konferenciji, pojavljuju se informacije koje ukazuju na smanjenje obima proizvodnje u prvoj godini.

Naime, očekivana proizvodnja za prvu godinu je pala na ispod 100 hiljada komada, pokazuje TrendForce izveštaj, konsultantske firme koja se bavi pružanjem informacija o tržištu različith industrija.

Ukoliko se izveštaj ispostavi kao tačan, to znači da se desio ogroman pad u očekivanjima Apple kompanije po pitanju prodaje novog proizvoda. Pre samo nekoliko dana, za nove naočare koje otvaraju svet virtuelne (VR) i proširene (AR) realnosti bilo je predviđeno da će se prodati oko 900 hiljada komada.

Čak i ta brojka je smanjena u odnosu na prvobitna predviđanja za nove naočare koje će se verovatno zvati Apple Reality Pro, da će biti prodate u oko 3 miliona komada. To je u poređenju sa ostalim Apple uređajima kao što je iPhone značajno smanjenje jer se telefoni svake godine prodaju u broju od oko 200 miliona.

Sa novim predviđanjima, uz glasine o ceni od 3000 dolara po kojoj će naočare navodno biti u prodaji, to definitivno znači da one neće biti dostupne širokom sloju ljudi.

Nije jasno da li ovo Apple radi kako bi napravio sliku ekskluzivnosti svog novog proizvoda koji treba da donese novu dimenziju u industriji virtuelne stvarnosti, ili se jednostavno plaši predviđanja da će on biti samo skupi promašaj.

Do tada, ostaje da sačekamo Apple godišnju konferenciju koja počinje 5. juna kada bi detalji o novim naočarima trebalo da budu objavljeni.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi