Budući, najskuplji iPhone 17 model će imati samo jednu kameru, ključ je u dizajnu

iPhone 17 Slim donosi inovativan dizajn i veću cenu, prema informacijama Apple poznatog analitičara Ming-Chi Kuo, fokusirajući se na stil, dok specifikacije ovog puta, ostaju u drugom planu

Budući, najskuplji iPhone 17 model će imati samo jednu kameru, ključ je u dizajnu

Sledeće godine Apple iPhone 17 donosi velike promene. Prema nezvaničnim informacijama, biće predstavljena nova ultratanka verzija pod nazivom iPhone 17 Slim, čija cena bi mogla premašiti cenu do sada najskupljeg u liniji apple telefona – iPhone 17 Pro Max. Poznati analitičar Ming-Chi Kuo otkriva da će se Apple ovog puta fokusirati na inovativan dizajn, dok specifikacije ostaju u drugom planu.

Isti izvor navodi da su trenutno najprodavaniji modeli, standardni iPhone i Pro serija, već dobro pokrili vrhunski segment, dok Plus serija čini samo 5-10% ukupne prodaje i postaje suvišna. Stoga, Kuo veruje da će Apple zvanično ukinuti iPhone 17 Plus i umesto njega predstaviti iPhone 17 Slim.

iPhone 17 donosi novi i lepši dizajn umesto top specifikacija

Kuo naglašava da iPhone 17 Slim nije zamišljen kao zamena za Plus, već kao model koji prati najnovije trendove u dizajnu, izvan postojeće iPhone linije proizvoda. Zato procesor, kamera i druge specifikacije ovog modela, možda neće biti na vrhunskom nivou i u prvom planu, već novi i unapređeni dizajn uređaja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Prema ostalim, doduše još zvanično nepotvrđenim informacijama, iPhone 17 će zadržati ekran od 6,6 inča sa rezolucijom od 2,740×1,260 piksela, a prednja strana će i dalje imati Dynamic Island, čija će veličina ostati otprilike ista kao kod trenutnih modela.

Što se tiče specifikacija, koristiće isti A19 Pro čip kao i iPhone 17 Pro serija, ali će imati samo jednu širokougaonu kameru. Prvi će koristiti Apple-ov vlastiti 5G čip. Najveći adut biće “okvir od titanijum-aluminijum legure”, sa nižim procentom titana u poređenju sa trenutnim iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modelima, što bi moglo biti ključno za ultra tanki dizajn.

Nedavno je poznati insajder Ice Universe otkrio da će cena iPhone 17 Slim modela startovati od 1299 dolara što je više od 1199 dolara koliko košta iPhone 17 Pro Max, čime će postati najskuplji Apple iPhone telefon, prenosi LTN.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi