ByteDance je kupio toliko Nvidia GPU-ova da mogu da zadovolje potrebe cele Kine

U želji da obezbedi svoju budućnost u vrtlogu veštačke inteligencije, ByteDance, majka TikToka, izdvaja čitavo bogatstvo za Nvidia GPU jedinice

ByteDance je kupio toliko Nvidia GPU-ova da mogu da zadovolje potrebe cele Kine

ByteDance, kompanija koja stoji iza popularne aplikacije TikTok, donosi hrabru odluku – izdvaja milijardu dolara za kupovinu Nvidia GPU-ova, obezbeđujući na taj način sebi priliku da se nametne kao lider u oblasti veštačke inteligencije.

Ova odluka je jedan od najjasnijih pokazatelja pravca kojim se razvija industrija tehnologije – ka veštačkoj inteligenciji i sveobuhvatnom korišćenju usluga u oblaku. Sa ulaganjem od milijardu dolara za Nvidia GPU-ove, ByteDance ne samo da osigurava neophodnu infrastrukturu za razvoj veštačke inteligencije, već svojom investicijom gotovo dostiže ukupnu prodaju Nvidia komercijalnih GPU jedinica u Kini tokom prošle godine. Time postaje jasno koliko je zapravo velika ova kupovina, prenosi Gizmochina.

Složenost algoritama veštačke inteligencije je u stalnom porastu, a sa njom i potreba za sve moćnijom računarskom opremom. Nvidia GPU-ovi su idealni za ovakve zadatke, zahvaljujući mogućnosti paralelnog procesiranja, koje omogućava obavljanje više zadataka istovremeno.

S druge strane, trend sve veće upotrebe usluga u oblaku podstiče još veću potražnju za ovim snažnim jedinicama. U tom svetu, mogućnost pristupa snažnim računarskim resursima na zahtev, čini razvoj i primenu AI aplikacija dostupnijim bez potrebe za sopstvenim hardverom. Kako se veštačka inteligencija širi, potreba za snažnim računarskim resursima postaje sve izraženija.

Ulaganjem milijardu dolara u Nvidia GPU-ove, ByteDance ne samo da obezbeđuje svoje mesto na ovom tržištu, već izaziva i postojeći “status quo”, pokazujući svoju spremnost da se uključi u trku za dominaciju u svetu veštačke inteligencije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi