CEO kompanije Huawei objavio fotografiju sa P60 Pro

Prvi čovek kompanije Huawei, Ričard Ju objavio je na Weibo mreži fotografiju sa novog P60 Pro telefona, koji treba da bude zvanično predstavljen do kraja meseca.

CEO kompanije Huawei objavio fotografiju sa P60 Pro

Sa 3x telefoto kamerom koju pokreće 64 MP OmniVision OV64B senzor i RYYB senzorom, novi Huawei P60 Pro bi mogao da donese vrlo interesantan sistem kamera. Pored pomenute telefoto kamere, glavni senzor je Sony IMX888 od 50 MP, koliko ima i širokougaona kamera, koja se oslanja na IMX858.

Nepotvrđene informacije pominju 6,6-inčni QHD+ ekran sa osvežavanjem od 120 Hz i 1920 Hz PWM. Očekuje se kapacitet baterije od 5000 mAh, sa podrškom za punjenje snagom 100 W, uz IP68 otpornost na vodu i HarmonyOS 3.0.

Prvi izveštaji su govorili da će telefon koristiti Snapdragon 8+ Gen 1 čipset, dok su kasnije informacije koje su se pojavljivale upućivale na Snapdragon 8 Gen 2 umesto toga (u oba slučaja se radi o 4G verzijama).

Huawei P60 bez Pro

Pored Pro verzije, očekuje se da će Huawei da prikaže i „običan“ P60, koji bi trebalo da ima malo drugačiji sistem kamera: 52 MP IMX789 glavna kamera, 50 MP IMX858 širokougaona i 16 MP IMX351 telefoto kamera.

Baš dobra fotografija

Što se tiče primera fotografije koju je objavio Ričard Ju, moramo priznati da se radi o jako teškim uslovima slikanja, na kojima je telefon pokazao izuzetne performanse. Naime, veštački osvetljena zgrada je veoma izazovna, jer kontrira tamnom nebu, što su situacije kada vam je potreban širok dinamički raspon da uhvatite detalje na dva različita kraja spektra.

Ako pratite naše recenzije, znate da za takve situacije mi volimo da slikamo zgradu opštine Zemun i Gardoš kulu, koje mogu da prikažu koliko je senzor dobar u takvim ekstremnim situacijama.

Sa druge strane, P60 Pro je uspeo da uhvati i Mesec u kadru, ali kao što znate, većina premijum telefona sada ima neki sistem veštačke inteligencije koji poboljšava (docrtava) delove Meseca na fleki koju kamera uspe da uhvati noću. Takođe, ovakve nasumične „izašao sam napolje, šetao i video dobar kadar“ slike, objavljene na Weibo i drugim mrežama u većini slučajeva nisu nasumične i slučajne, i velika je šansa da ih je slikao profesionalni fotograf koristeći stativ, ali, sve i da je tako, u pitanju je jako kvalitetna fotografija, što je najmanje što očekujemo od novog Huawei P60 Pro telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi