CM HAF 500 Homecoming Classic – promaja u kućištu!

Dugoočekivani naslednik u liniji Cooler Master HAF modela je konačno stigao. Lepši, atraktivniji i moderniji.

 
Nema ljubitelja dobro sklopljenih konfiguracija koji nije čuo za Cooler Master HAF seriju midi tower kućišta. Skraćenica u nazivu stiže od High AirFlow termina koji označava najvažniju karakteristiku ovih modela – veliki protok vazduha kroz unutrašnjost ili osobina koju cene svi oni koji pakuju moćne gejming i radne PC sisteme sa jakim procesorima i grafičkim kartama, ali i ostatkom komponenti.
Otuda je veoma važno kada pakujete ovakav sistem da pazite o tome da uvedete dovoljno svežeg vazduha ali da se isto tako, lako rešite zagrejanog iz unutrašnjosti. Kod takvog dizajna je bitno da postoji prozračnost, a to je lakše reći nego postići. Kučište definitivno mora imati veliku zapreminu i otvorene maske tj prednje i gornje panele od mrežastih struktura koje propuštaju vazduh i obično iza njih velike ventilatore koji će ubrzati cirkulaciju vazduha. Koliko je to važno znaju najbolje oni koji su se opekli sa zatvorenim dizajnom i panelima od punog materijala ili kompletno zastakljenim kućištima koja u kombinaciji sa jakim komponentama proizvode efekat pećnice, a što nije dobro ni po performanse, a ni po životni vek skupih komponenti.
Ovako na prvi pogled, moram priznati da me novi HAF 500 neodoljivo podseća na Master Case H500 model koga i sami koristimo u primeru redakcijske mašine za video montažu. HAF 500 je definitivno preuzeo sve dobre kakrakteristike, ali i dodao neke detalje čime je dobio na aktuelnosti i modernijem pristupu u skladu sa novim trendovima.
Prestajemo ovog trenutka sa pričom i prelazimo na video formu – uradak sa našeg YouTube kanala je spreman
 

 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi