Cooler Master predstavio tri nova napajanja od 1300W

Sva tri modela imaju 80 Plus Platinum sertifikat, tako da će biti stvarno energetski efikasni

 
Na osnovu tri nova napajanja iz Cooler Mastera, čini se da ove godine možemo očekivati neke GPU-ove koji su veoma gladni struje, jer je kompanija najavila ne manje od tri napajanja od 130W. Gledano sa pozitivne strane, sva tri modela imaju 80 Plus Platinum sertifikat, tako da će barem biti stvarno energetski efikasni. Zanimljivo je da nijedan od tri nova modela ne prati ATX standard kada je u pitanju fizička veličina, jer dva koriste faktor forme SFX, dok je poslednji previše dubok da bi zadovoljio čak i velike specifikacije ATX PSU.Počinjemo od velikog momka, V1300 Platinum 30th Anniversary, koji ima dimenzije 190 x 150 x 86 mm (DxŠxV), jedini je model od 1300W koji radi kada je uključen u utičnicu od 110V. To je prilično standardno high-end napajanje sa 135 mm FBD ventilatorom i potpuno modularnim kablovima, iako su žice u PCIe kablovima nadograđene na 16 AVG da bi se sprečio pad struje. Takođe ima prekidač za rad na jednoj ili više šina i može da isporuči 54A po šini od 12V. Doći će sa 10 godina garancije, iako je cena nepoznata u ovom trenutku.
 
cm1tekst.jpg
Korak niže u veličini, imamo V1300 SFX-L Platinum, koji takođe dolazi u SKU-u punog opsega od 1100W, pošto je model od 1300W ograničen na zemlje koje koriste 220-240V napona. Prati faktor oblika SFX-L i ima dimenzije 125 x 125 x 63,5 mm (DxŠxV) i dom je 120 mm FBD ventilatora. Ovde još uvek imamo potpuno modularnu PSU sa istim 16 AVG kablovima, iako su u ovom slučaju takođe prošireni na 12VHPWR kabl, pošto je ovaj PSU spreman za sledeću generaciju grafičkih kartica. Ovde 12V šina isporučuje ne manje od 108,3A, nešto što deli sa svojim još manjim SFX bratom.
 
CM2tekst.jpg
Poslednji novi PSU je V1300 SFX Platinum, čija je dimenzija samo 100 x 125 x 63,5 mm (DxŠxV). Verovatno će biti prilično bučniji pri punom opterećenju od svoje veće braće, jer dolazi sa 92 mm FBD ventilatorom. Osim toga, specifikacije su identične SFX-L verziji. Za sada nema reči o tome kada će ovi novi PSU biti dostupni, ali to bi trebalo da bude kasnije ove godine, javlja TechPowerUp.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi