Da li će budući Samsung Galaxy flegšip i dalje uživati povlasticu posebne verzije Snapdragon 8 Elite procesora?

Da li će Samsung Galaxy S25 serija dobiti specijalnu verziju Snapdragon 8 Elite čipseta, ostaje pitanje, ali moćna mobilna platforma sigurno dolazi na buduće Samsung telefone

Da li će budući Samsung Galaxy flegšip i dalje uživati povlasticu posebne verzije Snapdragon 8 Elite procesora?

Najnoviji Samsung flagšip telefoni, uključujući Galaxy S24 Ultra, Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6, koristili su blago overklokovanu verziju Qualcomm-ovog vrhunskog čipseta. Dok su drugi uređaji dobili Snapdragon 8 Gen 3, Samsung flagšipovi su dobili „Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy“. Slična situacija se desila i prethodne godine, kada su Samsung flagšip telefoni dobili „Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy“.

Sa današnjim predstavljanjem Snapdragon 8 Elite na Snapdragon Summitu 2024. na Havajima, pitanje se svakako postavlja: da li će postojati Snapdragon 8 Elite verzija za Galaxy uređaje? Pitali smo Qualcomm, ali kompanija trenutno ne želi ništa da kaže na tu temu.

Qualcomm još uvek nije potvrdio Snapdragon 8 Elite za Galaxy uređaje

Glavna razlika između Snapdragon 8 Gen 3 i „Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy“ bila je u tome što je glavno Cortex-X4 CPU jezgro kod Galaxy verzije radilo na frekvenciji od 3,39 GHz, što je skoro 100 MHz više od osnovne Snapdragon 8 Gen 3 verzije.

Očekuje se slična formula i za ovogodišnji čipset, ali Snapdragon 8 Elite je potpuno drugačiji. Ne koristi Cortex jezgra kao glavna. Snapdragon 8 Elite je dobio drugu generaciju Qualcom prilagođenih Oryon jezgara, sa maksimalnim brzinama do čak 4,32 GHz.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Qualcomm je napomenuo da se ovo može skalirati još više, pa bi moglo biti dodatnog potencijala za ekstra snagu ukoliko se bude pravila posebna verzija Snapdragon 8 Elite za Galaxy uređaje.

Kada smo pitali Qualcomm o mogućnosti ove SKU verzije, dobili smo standardni odgovor da kompanija ne komentariše planove za proizvode. To nije neočekivano. Nakon predstavljanja Snapdragon 8 Gen 3 u oktobru 2023, Qualcomm nije zvanično potvrdio Snapdragon 8 Gen 3 za Galaxy sve do druge nedelje januara 2024, kada je lansirana serija Galaxy S24.

Ipak, Qualcomm je potvrdio da će Samsung biti među partnerima koji će u narednim nedeljama lansirati uređaje sa Snapdragon 8 Elite čipom. Nedavne glasine takođe sugerišu mogućnost da cela serija Galaxy S25 ekskluzivno koristi Snapdragon 8 Elite.

Bilo kako bilo, Qualcomm-ova nova moćna mobilna platforma biće dostupna barem na jednom, ako ne i na svim Galaxy S25 flagšip telefonima, bez obzira da li će ovog puta dobiti posebnu verziju ili ne, piše Sammobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi