Snapdragon 8 Gen 3 za Samsung izgleda dobija overklokovani GPU

Samsung Galaxy S24 telefoni koji budu imali sreće da dobiju Snapdragon 8 Gen 3 čipset, stižu izgleda sa boljom verzijom čipa koji ima overklokovani GPU

Snapdragon 8 Gen 3 za Samsung izgleda dobija overklokovani GPU

Iako je Snapdragon 8 Gen 3 nedavno izašao, najverovatnije stiže još jedna njegova verzija i to ona koja sadrži overklokovani GPU specijalno za Samsung Galaxy S24 telefon(e). Baš kao što je to bio slučaj i sa prethodnom Qualcomm verzijom čipa za Samsung, ovogodišnji overklokovani čipset bi zbog toga takođe trebalo da pruži bolje performanse.

Poznati insajder sa društvene mreže Twitter (X) Ice Universe objavio je da će Snapdragon 8 Gen 3 za Samsung Galaxy telefon odnosno možda i telefone, raditi na frekvenciji od 1 GHz, tačnije 1000 MHz. Iako to možda ne zvuči kao veliko unapređenje, treba imati u vidu da osnovna verzija čipa ima GPU koji radi na 903 MHz, tako da je povećanje uvek dobrodošlo, posebno ukoliko volite igre na telefonu.

Naravno, to uvek otvara pitanje održivosti jer sama veća radna frekvencija znači i više toplote koja opterećuje komponente, ali Samsung će verovatno uvesti termalno rešenje koje bi trebalo da se pozabavi tom situacijom.

Međutim, ono što ne treba zaboraviti je to da informacije koje imamo do sada i koje su, doduše, nepotvrđene, ukazuju da Snapdragon 8 Gen 3 čipset neće pokretati kompletnu Samsung Galaxy S24 seriju telefona.

Štaviše, glasine tvrde da će samo flegšip serije imati Snapdragon 8 Gen 3 čipset na svim tržištima, dok će za ostatak modela najverovatnije biti rezervisan Samsung Exynos 2400 procesor i to na većini tržišta na kojima kompanija posluje.

Naprotiv, neki insajderi kažu da je Samsung navodno 80 posto siguran da će koristiti Exynos 2400 za predstojeću Galaxy seriju telefona čak i u matičnoj Južnoj Koreji. Stoga, nestrpljivo čekamo da vidimo hoće li nas južnokorejski gigant ipak iznenaditi i na više modela uključiti do sada dokazano dobre Qualcomm procesore.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. Greota sto se nikada nece zaustaviti na vijanju performansi i posvetiti tome da cip bude hladniji i ima manju potrosnju (bolju efikasnost)!

  2. Zamisli novi čip koji stiže sa adutom "nije brži ali se ne greje" - zamisli oduševljenje potencijalnih kupaca :)

  3. Sve znam @Peca al ima ljudi koji bi i to cenili...kao što su vremenom počeli i da prave razliku između exynos i snapdragon pojmova ;)

    Meni je za sada najinteresantnije to što videh da na novom xiaomi 14 pro telefonu i posle 20og lupa na 3d mark wildlife nije opala cifra, uglavnom bude bunar već posle 3-5 loopa.

  4. Znam, jasno mi je. Ali nije dovoljan adut za prodaju

  5. Znam, jasno mi je. Ali nije dovoljan adut za prodaju

    Peco, imas ti kakav PM?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi