Samsung Galaxy S24 Ultra izgleda jedini u seriji dobija Snapdragon 8 Gen 3 za sva tržišta

Snapdragon 8 Gen 3 čipset će izgleda na svim Samsung tržištima biti rezervisan samo za Samsung Galaxy S24 Ultra model iz predstojeće serije telefona

Samsung Galaxy S24 Ultra izgleda jedini u seriji dobija Snapdragon 8 Gen 3 za sva tržišta

Jedini model iz predstojeće Samsung serije telefona koji će na svakom tržištu imati Snapdragon 8 Gen 3 biće izgleda samo Samsung Galaxy S24 Ultra telefon kao premijum model. To znači da bi ostali telefoni iz serije samo za poneko tržište mogli da imaju ovaj čipset, dok će većinski to biti Samsung Exynos 2400 procesor.

Ova informacija dolazi sa poznatog insajderskog naloga @Tech_Reve na društvenoj mreži X, samo nekoliko dana pošto se pojavila informacija da će čak i u matičnoj Južnoj Koreji predstojeća serija nositi Samsung čipove.

Ovo ne bi trebalo da bude posebno iznenađujuće, s obzirom na to da je kompanija u potpunosti preskočila sopstveni čipset na aktuelnoj seriji uređaja, ali i na navodno visoke cene za novi Snapdragon 8 Gen 3 čip. Pošto se Ultra varijante uređaja koriste da ponude najbolje osobine u seriji, deluje logično da će on jedini na svakom tržištu imati Qualcomm procesor, koji po mnogima predstavlja bolji izbor.

Međutim, osnovna varijanta i Plus model će navodno imati „mešavinu dva procesora“. Tačnije, u nekim regionima kao što je verovatno SAD ove telefone će pokretati Snapdragon, dok će u ostalim to biti Exynos čipset.

Međutim, informacije i dalje nisu zvanične, ali činjenica je da priča o Exynos 2400 čipovima u većini Samsung Galaxy S24 serije dolazi sa nekoliko izvora, koji su do sada uglavnom bili pouzdani.

Ovo dolazi kao dobra vest za sve koji žele da nadograde svoje uređaje na Samsung Galaxy S24 Ultra, ali drugi modeli će na našem tržištu najverovatnije imati Exynos 2400. To nužno ne mora da bude loša vest jer i dalje ne znamo zvanično kakve će performanse imati kako novi Snapdragon 8 Gen 3, tako i novi Exynos 2400 čip.

S obzirom na to da se Samsung posvetio dizajnu nakon ne tako sjajnih performansi Exynos 2200, novi čip možda dobije značajna poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju, ali i na svog Qualcomm suparnika.

Osim informacija u pogledu srca telefona, Samsung Galaxy S24 Ultra se navodno vraća na dizajn sa ravnim ekranom, a ujedno će verovatno imati i titanijumski okvir. Ovaj materijal trebalo bi da mu omogući da bude lakši, a istovremeno i izdržljiviji.

Nova Samsung serija bi trebalo da izađe početkom sledeće godine, što znači da će u narednom periodu sve više isplivavati nove insajderske informacije. One bi pre zvaničnog objavljivanja specifikacija mogle da vam daju smernice o tome da li treba da čekate novu seriju ili se možda odlučite za neki iz aktuelne kada je u pitanju kupovina novog telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. Mladja996

    Sta oni zapravo zele da vam kazu - jedini flegship uredjaj ce biti S24 Ultra.

  2. mrmilos

    Zele da kazu da ce procesor koji oni proizvedu biti los. Nedovoljan za flagship uredjaje. A pod brendom s serije ce pokusati da prodaju svoj inferiorni chipset kroz obican s24 i plus. Novo najnize za Samsung, nakon odlicne s23 serije.

  3. Mladja996

    Zele da kazu da ce procesor koji oni proizvedu biti los. Nedovoljan za flagship uredjaje. A pod brendom s serije ce pokusati da prodaju svoj inferiorni chipset kroz obican s24 i plus. Novo najnize za Samsung, nakon odlicne s23 serije.

    Pa da ali definicija flagshipa je nesto najbolje sto jedna kompanija ima da ponudi. Ako S24 i S24+ imaju losiji cipset, losiji ekran, losije kamere, manju bateriju, onda jedini flagship uredjaj je S24 Ultra koji je inferiorniji na svim poljima. S24 i S24+ tehnicki nisu vise flagship uredjaji, nego nesto izmedju srednje i visoke klase.
    Nije kao Apple, iste kamere, isti ekran, isti cipset samo manji telefon.

  4. isnogood

    Polako, cekaj da vidis cime ce apple te iznenadi, ne trci pred rudu :)

  5. Mladja996

    Polako, cekaj da vidis cime ce apple te iznenadi, ne trci pred rudu :)

    Nisam ja Apple fan, niti ih imam niti cu ikad, ali Samsung politika postaje gora nego apple-ova

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi