Telefoto kamera na Samsung Galaxy S24 Ultra mogla bi da dobije novi senzor

Insajder sa društvene mreže X (nekad Twitter), Ice Universe objavio je da će 50 MP 3x telefoto kamera na Samsung Galaxy S24 Ultra koristiti senzor 1/2,52“

Telefoto kamera na Samsung Galaxy S24 Ultra mogla bi da dobije novi senzor

Nakon što je prošle nedelje nalog Ice Universe sa aplikacije X objavio da će predstojeći Samsung Galaxy S24 Ultra imati 50 MP 3x telefoto kameru, juče je dodao da će ona koristiti 1/2,52” senzor. Sa ovakvim senzorom, kaže, telefon može da dobije kvalitet slike kao da ima 5x zum kameru.

Upravo ova informacija je bila razlog što su se po internetu proširile glasine da će 3x telefoto zum sa Galaxy S23 Ultra biti navodno zamenjen 5x telefoto zumom na predstojećem modelu.

Dok korejska kompanija vrši nadogradnju sa 10 na 50 MP na portretnoj kameri, takođe nepotvrđene informacije ukazuju da će periskopska na sledećem Ultra modelu zadržati trenutnih 10 MP, što važi i za primarnu od 200 MP, kao i selfi kameru od 12 MP.

Kada je u pitanju širokougaona kamera, nejasno je da li će kompanija takođe zadržati 12 MP sa aktuelnog S23 Ultra modela, ili će možda i nju unaprediti.

Ove informacije dolaze nakon što je isti nalog objavio da će Samsung Galaxy S24 Ultra stići i sa nadograđenim ekranom, ali bez preteranih detalja šta bi to tačno trebalo da podrazumeva.

Međutim, s obzirom na to da se kraj godine već bliži, sigurno je da će u narednom periodu izlaziti detaljnije insajderske informacije kako o ovom, tako i o drugim predstojećim uređajima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. sdnenad

    Čim nema silovitog pritiska od strane Huawei-ja, Samsung i Apple se opuste i usporavaju razvoj telefona. Uostalom, to je i bio osnovni cilj sankcija Huawei-ju. Ako Honor, Vivo, Xiaomi, Motorola, itd... ne ubrzaju razvoj i izvrše pritisak na ove tržišne monopoliste - gledaćemo inkrementalni, gotovo nikakav napredak telefona u budućnosti.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi