Samsung Galaxy S24 Ultra bi mogao da stigne sa 50 MP 3x telefoto kamerom

Jedna od najpoznatijih insajdera Ice Universe objavio je da će Samsung Galaxy S24 Ultra doći sa novim, unapređenim 50 MP senzorom za 3x zum kameru

Samsung Galaxy S24 Ultra bi mogao da stigne sa 50 MP 3x telefoto kamerom

Ova najava deluje kao ozbiljno unapređenje sistema na Samsung Galaxy S24 Ultra, koji se praktično nije menjao od S21 Ultra. Sa glavnim senzorom koji će ostati na 200 MP, Samsung ovako znatno poboljšava portretnu kameru koja je do sada imala 10 MP senzor.

Mnogi su kritikovali Samsung što ne menja sistem kamera na svojim premijum telefonima, ali godinu za godinom, nijedan proizvođač ne uspeva da im se približi po kvalitetu telefoto kamera. Kao što smo videli na našem uporednom testu kamera, većina proizvođača umesto velikog zuma sada koristi kombinaciju malog zuma sa senzorom velike rezolucije, čime se dobijaju slični rezultati. Uzmite Vivo X90 Pro ili Xiaomi 13 Pro na primer.

Sa druge strane, Ice Universe je pre nekoliko nedelja tvitovao, ili „iksovao“ da se kamere na S24 Ultra neće mnogo promeniti, pa ove nezvanične informacije treba posmatrati upravo tako – kao nezvanične.

Šta sve „znamo“ o Samsung Galaxy S24 Ultra

Kada je u pitanju dizajn, ne očekuju se velike promene u odnosu na S23 Ultra. Novi premijum telefon bi trebalo da stigne sa Exynos 2400 i Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, u zavisnosti od regiona. Niko se ne raduje ovome, ali očekivano je da Samsung koristi svoje proizvodne pogone za štampanje čipova, umesto da ih plaća kompaniji Qualcomm i TSMC.

Očekuje se da Samsung Galaxy S24 Ultra zadrži odlični 6,8-inčni AMOLED ekran sa 144 Hz osvežavanjem. Podrška za S-Pen se očekuje, ali opet, bez posebnog slota. Kada su kamere u pitanju, glavna bi trebalo da ostane na 200 MP, portretna telefoto na 50 MP, periskop kamera od 10 MP i širokougaona od 12 MP, mada nas ne bi čudilo i da ovde dođe do unapređenja.

Kako piše My Smart Price, Samasung Galaxy S24 Ultra je nedavno viđen na Dekra sajtu za sertifikaciju gde se navodi da bi baterija mogla da ima 4855 mAh realnog, odnosno 5100 mAh deklarisanog kapaciteta, što je malo unapređenje u odnosu na svog prethodnika.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi