Samsung Galaxy S24 Ultra bi mogao da se vrati na ravan ekran

Kompanija iz Južne Koreje je navodno odlučila da vrati dizajn ravnog ekrana na svoj predstojeći „flegšip“, Samsung Galaxy S24 Ultra model telefona

Samsung Galaxy S24 Ultra bi mogao da se vrati na ravan ekran

Zakrivljeni ekran na vodećim modelima Samsung Galaxy serijama telefona vremenom je postao standard još od Galaxy S5 Edge, ali bi to od sledeće godine moglo da postane istorija. Naime, kompanija je navodno odlučila da na Samsung Galaxy S24 Ultra, svoj najbolji model iz predstojeće serije, vrati dizajn ravnog ekrana, objavio je insajder poznat pod internet imenom Ice Universe.

Pod uslovom da je ova informacija zaista tačna, promena bi u svakom slučaju doprinela povećanju izdržljivosti telefona. Samsung inače i dalje koristi ravne ekrane, ali za osnovne i Plus modele telefona još od lansiranja Galaxy S21 serije. Zakrivljeni ekrani su bili neka vrsta ekskluzive, a onda i standarda za sve Ultra varijante od tada.

To bi svakako bila velika promena s obzirom na to da je ova kompanija popularizovala telefone sa zakrivljenim ekranima. Međutim, nije jasno zašto bi Samsung oduzeo jednu od karakteristika koji izdvajaju Ultra modele osim u pogledu izdržljivosti, što može podsetiti na krilaticu da “revolucija jede svoju decu”.

Nezvanične dimenzije Samsung Galaxy S24 Ultra

Ranije danas, isti X (Twitter) nalog, podelio je i navodne dimenzije ovog modela koje ukazuju da će on biti kraći i tanji od aktuelnog Samsung Galaxy S23 Ultra telefona. Naime, govori se o 162,3 x 79 x 8,6 milimetara (S23 Ultra meri 163,4 x 78,1 x 8,9 mm), tako da razlike i nisu baš prevelike; dok će mu veličina ekrana i dimenzije ostati iste: 6,8 inča sa 3120 x 1440 piksela.

On napominje da možda postoji problem sa podacima koje je objavio i da će verovatno biti grešaka kada su u pitanju karakteristike ekrana.

Uz ove dimenzije, on tvrdi i da će Samsung Galaxy S24 Ultra model telefona imati titanijumski okvir. Slična informacija vezuje se i za predstojeći iPhone 15 Pro model, koji će navodno isto imati titanijumsku završnu obradu umesto nerđajućeg čelika.

Ipak, za razliku od iPhone 15 serije, do Samsung Galaxy S24 ima malo više vremena, pa je moguće (i verovatno) da se eventualno donesene odluke do zvaničnog izlaska i promene.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Nena Djokic

    То ће бити њихов највећи промашај,као и враћање exynosa

  2. Marti Misterija

    Daj bože, konačno...
    Lepo ja rekoh pre par meseci, ovi kineski botovi zaista kidaju... 🤘🤣

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi