iPhone 15 Pro izgleda dobija titanijumsku završnu obradu

Umesto nerđajućeg čelika koji smo videli na aktuelnom Pro modelu, iPhone 15 Pro izgleda dobija titanijumsku završnu obradu zbog koje će biti lakši

iPhone 15 Pro izgleda dobija titanijumsku završnu obradu

Titanijumska završna obrada sa Grade 5 legurom će se navodno naći na predstojećem iPhone 15 Pro modelu telefona, za razliku od onog iz serije 14 koji ima nerđajući čelik, je najnovija vest insajder sa interneta. Ovakva završna obrada navodno ima različite prednosti u odnosu na nerđajući čelik, piše Wccftech.

Iako se ranije pojavila informacija da će Pro telefon iz predstojeće serije imati Dynamic Island displej, Apple za svoje Pro modele planira da uvede dodatna poboljšanja kako bi ih pozicionirao kao uređaje višeg ranga.

Tako bi korišćenje titanijum Grade 5 legure (Ti-6Al-4V) umesto nerđajućeg čelika trebalo da omogući da telefon ujedno bude jači, izdržljiviji i lakši.

Prednosti i mane koje titanijum može doneti za iPhone 15 Pro

Ovakav vid završne obrade na Apple telefonima, navodno će poboljšati fizičku izdržljivost uređaja jer će učiniti da on postane otporniji na padove i oštećenja nego što je to moguće sa nerđajućim čelikom.

Uz to, ova vrsta titanijuma je otpornija na koroziju što opet utiče na dugotrajnost telefona, obezbeđujući tako da se on može koristiti godinama pre nego što metal počne da se ljušti. Ipak, korozija je nešto što ne brine puno ljubitelja iPhone uređaja jer u današnje vreme većina ljudi koristi maske za svoje telefone.

Jedna od glavnih prednosti je ipak to što će titanijum omogućiti da telefoni ne budu puno teški, što je na primer slučaj sa iPhone 14 Pro Max modelom koji je po svim standardima težak i teži od većine Android parnjaka na tržištu.

Ipak, i titanijum ima svoje mane, samim tim što je skuplji od nerđajućeg čelika, a to će uticati i na veću cenu samog telefona, za koji se odranije očekuje da će biti skuplji nego svi dosadašnji modeli. Osim cene, on nije široko dostupan u poređenju sa čelikom, što dalje može izazvati nestašice na duže staze.

Ipak, uzevši sve informacije zajedno, izgleda da će finalna obrada sa titanijumom imati više smisla u odnosu na nerđajući čelik, jer visoka cena nije nova stvar u Apple proizvodima. Ukoliko kompanija zaista uvede titanijum na svoj predstojeći model, to znači da bi u nekoj sledećoj generaciji mogla da počne sa ovom praksom i na svojim standardnim modelima, pod uslovom da se novina pokaže kao isplativa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. illidan

    laksi i skuplji :)

  2. Aj u 5 $ da će do verzije 20 ukapirati da im je bolje da prave karbonski 😁

  3. arcibalde

    Nece, jedan je titanijum.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi