Dynamic Island se pojavio na Realme C55

Nakon što je Apple predstavio svoj Dynamic Island sa iPhone 14, samo je bilo pitanje vremena kada će se pojaviti slična rešenja, a prvi je to uradio Realme C55.

Dynamic Island se pojavio na Realme C55

Telefon koji je danas zvanično predstavljen u Indoneziji počinje sa prodajom u Srbiji 22. marta, a dolazi sa interesantnom opcijom po ugledu na Dynamic Island sa iPhone 14, koju Reame zove „Mini Capsule“.

Iskreno, očekivali smo da ćemo ovu opciju videti malo ranije, jer je u pitanju jedan od dobrih primera, kako treba iskoristiti prazan prostor na ekranu. Realme je jedan od proizvođača koji ima prepoznatljiv interfejs, jako sličan onome na iOS-u, pa ne čudi previše da se jedna od prepoznatljivih Apple opcija našla na novom Realme C55 telefonu.

Za razliku od Apple rešenja, Realme C55 ima centralno postavljenu rupicu za selfi kameru rezolucije 8 MP, oko koje se šire obaveštenja, kako bi se zamaskirao izgubljeni prostor, pa će tako određene sistemske informacije biti prikazane levo i desno od selfi kamere.

Prema onome što smo videli na zvaničnom Realme Indonezija sajtu, animacija prikazuje samo SuperVOOC punjenje i informacije o bateriji u animaciji, ali se navodi da će, pored toga, biti prikazani i podaci o pređenom broju koraka i upotrebi mobilnih podataka. Sa druge strane, očekujemo da će Realme ekipa zadužena za njihov interfejs vremenom implementirati još novih opcija koje će da iskoriste ovaj deo.

Sam telefon je pozicioniran u srednjoj klasi, sa 6,72-inčnim FHD+ 90 Hz ekranom, MediaTek Helio G88 procesorom i do 8 GB RAM-a, sa opcijom dodavanja virtuelnog RAM-a. Ugrađeno je 256 GB interne memorije, kao i slot za microSD kartice do 1 TB. Bočno postavljen skener otiska prsta pruža biometrijsku zaštitu, a baterija od 5.000 mAh dolazi sa brzim SuperVOOC punjačem snage 33 W koji bateriju puni od 0 do 100% za 63 minuta.

Dve kamere nazad čine primarni sistem za fotografisanje. Glavna ima 64 MP, a društvo mu pravi senzor dubine od 8 MP, dok selfi kamera Realme C55 takođe ima 8 MP.

Izvršni direktor kompanije Realme je rekao na svom zvaničnom Twitter nalogu da Realme C55 uskoro dolazi u Evropu, tako da nas ne bi mnogo iznenadilo ukoliko nove informacije o ovom telefonu dobijemo 22. marta, kada bi trebala da počne prodaja Realme 10 serije i kod nas.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi