Samsung Galaxy S23 Ultra je najpopularniji premijum Android telefon, ali iPhone ponovo dominira

Samsung Galaxy S23 Ultra se izdvaja kao najpopularniji premijum Android telefon u prvom kvartalu 2023, ali iPhone ipak dominira celokupnom listom

Samsung Galaxy S23 Ultra je najpopularniji premijum Android telefon, ali iPhone ponovo dominira

Premijum pametni telefoni nastavljaju da zauzimaju sve veći deo tržišta, a prema Canalys statistici Samsung Galaxy S23 Ultra bio je najpopularniji premijum Android telefon u prvom kvartalu 2023. godine.

Kompanija Canalys izveštava da su isporuke premijum pametnih telefona (skupljih od 500 dolara) uspele da porastu za 4,7% na godišnjem nivou tokom prvog kvartala ove godine. Ovo se suprotstavlja opštem trendu na tržištu pametnih telefona, koje se smanjilo za nešto više od 13%.

Pored toga, priča se da će prodaja za celo drugo tromesečje (od aprila do juna) vodeće S23 linije biti manja za 20% u poređenju sa onim što je serija Galaxy S22 ostvarila prošle godine, kao i da bi S23 FE mogao malo da poboljša prodaju. Čini se da je ovo svedeno na nižu potražnju od očekivane od strane kupaca. Oni koji su želeli kupili su svoje uređaje do marta, a nakon toga očigledno nije bilo mnogo interesovanja za premijum modele kompanije Samsung.

Na vrhu liste, što nije iznenađujuće, našla su se četiri iPhone modela kompanije Apple. iPhone 14 Pro Max dominira ovim segmentom, a blisko ga prate iPhone 14 Pro, iPhone 14 i iPhone 13, koji su takođe među najprodavanijim modelima. Na petom mestu, konačno, bio je najprodavaniji, a samim tim i najpopularniji Android telefon na svetu – Samsung Galaxy S23 Ultra.

Iako Android telefoni nisu u prvih pet, Galaxy S23 Ultra svakako zaslužuje tu najvišu poziciju. To je skup telefon, ali kako smo naglasili u našoj recenziji ranije ove godine, teško da možete bolje ukoliko želite Android.

Ostali najprodavaniji Android modeli uključuju Galaxy S23 i S23+, kao i Galaxy S22, Galaxy S21 FE, Xiaomi 13 i Huawei Mate 50.

Možda je najzanimljivije to što se savitljivi Galaxy Z Flip4 našao u top 10 najprodavanijih pametnih telefona na svetu u prvom kvartalu 2023. godine, iako je predstavljen samo nekoliko meseci pre početka godine, što je dobar signal za savitljive telefone.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi