Snapdragon 8 Gen 3 performanse izmerene u Antutu testu

Predstojeći Snapdragon 8 Gen 3 čip ostvario je 1.771.106 bodova u AnTuTu v10 testu , pokazuju rezultati objavljeni na Weibo društvenoj mreži

Snapdragon 8 Gen 3 performanse izmerene u Antutu testu

Rezultati AnTuTu testa za novi Qulacomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset sledeće generacije su i dalje u ranoj fazi, i možda neće predstavljati realne performanse, kada stignu telefoni, ali nude uvid u mogućnosti novog procesora.

Ocena koju je dostigao je jako visoka i u poređenju sa svojim prethodnicima, ali i konkurentima u industriji kao što je Apple, pa već sada deluje da će novi Snapdragon čipsetovi znatno unaprediti pametne telefone, piše Gizmochina.

Prema informacijama sa naloga na Weibo mreži i Geekbench 5 rezultati su takođe impresivni. Naime, predstojeći Qualcomm procesor je dostigao single core rezultat od 1.700 poena, dok je multicore iznosio 6.600 bodova. Geekbench 6 test je pokazao još veće brojke za jedno procesorsko jezgro koje iznosi 2.200 poena, dok je test koji koristi sva jezgra pokazao 7.000 poena.

U poređenju sa Apple A16 Bionic čipom za mobilne telefone izgleda da Qualcomm ostaje jaka konkurencija. U Geekbench 6 rezultatima Apple A16 je pokazao malo veći broj bodova u jednojezgarnom rezultatu od 2.500 bodova, ali je zato u višejezgarnom iznosio manje odnosno 6.200 poena.

U poređenju sa svojim Qualcomm prethodnicima novi Snapdragon čip ih je, očekivano, nadmašio. Tako je Snapdragon 8 Gen 2 na Geekbench 6 testu za jedno jezgro dostigao 2.000 poena, a u višejezgarnom svega 5.500 bodova.

Snapdragon 8 Gen 3 – lansiranje i konfiguracijske glasine

Kako je firma Qualcomm pre nekoliko dana najavila, 24. oktobra počinje ovogodišnji Snapdragon samit koji će biti održan na Havajima. Upravo tada kompanija bi trebalo da predstavi svoj novi Snapdragon čipset sledeće generacije.

Prema informacijama koje su se ranije pojavljivale na internetu, predstojeći procesor bi trebalo ima novu arhitekturu odnosno 1+5+2, umesto 1+2+2+3 rasporeda jezgara koji se koristi u prethodnim Gen 1 i Gen 2 serijama. Ipak, to i dalje nije potvrđena informacija i jedna je od glasina koje ukazuju na novi/stari raspored.

Te informacije takođe ukazuju da bi novi Snapdragon 8 Gen 3 trebalo da ima malo drugačiji raspored jezgara, sa 1x Cortex-X4 prime jezgrom, koje će biti upareno sa 5x Cortex-A720 i 2x Cortex-A520 jezgrima, te Adreno 750 GPU-om. Navodno će serija telefona Xiaomi 14 biti prva koja će imati prilike da koristi novi Qualcomm čipset i to već u novembru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi