Qualcomm predstavlja Snapdragon 8 Gen 3 čipset 24. oktobra

Američka kompanija Qualcomm najavila je svoj novi Snapdragon 8 Gen 3 čipset za ovogodišnji Snapdragon samit koji počinje 24. oktobra

Qualcomm predstavlja Snapdragon 8 Gen 3 čipset 24. oktobra

Novi vodeći čipset kompanije Qualcomm biće predstavljen ove godine, tačnije od 24. do 26. oktobra kada će se održati godišnji Snapdragon samit na Havajima. To je od prilike mesec dana ranije nego obično. Novi Snapdragon 8 Gen 3 čipset trebalo bi da ima bolje performanse i energetsku efikasnost u odnosu na svog prethodnika, kako je ranije obećala kompanija, a prenosi GMSArena.

Čip bi trebalo da ima novu 1+5+2 arhitekturu umesto 1+2+2+3 koja se koristi u prethodnim Snapdragon 8 Gen 1 i Gen 2 serijama, ali to je samo jedna od glasina koje sugerišu novi raspored konfiguracije.

Prema glasinama koje su izašle tokom godine, novi čipset bi trebalo da radi na 1x Cortex-X4 osnovnom jezgru uparenim sa 5x Cortex-A720, 2x Cortex-A520 jezgrima kao i Adreno 750 GPU jezgrom. To znači da bi trebalo da bude obezbeđeno značajno povećanje performansi. 

Osim toga, CPU će dobiti više L3 keš memorije što znači povećanje sa 8 na 10 MB trećestepene memorije za keširanje podataka.

Digital Chat Station, poznati nalog na kineskoj društvenoj mreži Weibo tvrdi da će Xiaomi 14 serija telefona biti prva koja će koristiti novi Snapdragon čipset, nakon čega slede: X100, iQOO 12, Redmi L70, OnePlus 12 i Realme GT5 serije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi