Da li je isplativije sastaviti PC nego kupiti PS5 Pro?

Direktor Sony PlayStation-a objašnjava zašto je bolje igrati se na konzoli nego na gejming PC računaru slične cene

Da li je isplativije sastaviti PC nego kupiti PS5 Pro?

Sony je ovog meseca zvanično predstavio unapređenu konzolu PS5 Pro po ceni od 700-800 USD, što je rekordna cena koja je izazvala burne rasprave. Mnogi igrači smatraju da bi pravljenje sopstvenog PC-a bila bolja opcija od kupovine PS5 Pro konzole. U vezi s tim, generalni direktor poslovanja PlayStation platforme, Hideaki Nishino, nedavno je u intervjuu za japanske medije istakao ključne razlike između PC-ja i kućnih konzola.

U ekskluzivnom intervjuu za japanski “Nikkei Shimbun“, Hideaki Nishino je upitan o budućnosti kućnih konzola, s obzirom na to da sve više igrača prelazi na PC platformu. On je naveo da igre na mobilnim uređajima obično imaju mnogo reklama, dok je na PC platformi proces podešavanja komplikovaniji. Nasuprot tome, PlayStation konzola omogućava uživanje u igri odmah nakon uključivanja, dok “online” prodavnica igara, jasno prikazuje kupljeni sadržaj, pružajući intuitivnije iskustvo.

Iako Sony poslednjih godina postepeno proširuje prisustvo na PC platformi, donoseći mnoge igre iz svog PlayStation studija na računare, Hideaki Nishino je naglasio da će poslovanje PlayStation-a i dalje biti fokusirano na kućne konzole, uz istovremeni razvoj na drugim platformama kako bi se došlo do većeg broja gejmera.

Mnogi gejmeri imaju različita mišljenja o ovome. Neki ističu da je mehanizam za upravljanje igrama na Steam platformi veoma razvijen, a postoje i prenosne konzole poput Steam Deck-a i ROG Ally-a, koje nude intuitivno iskustvo.

Međutim, neki se slažu sa Nishinom i smatraju da bi sastavljanje računara sa istim performansama kao PS5 Pro koštalo više, uz složenije procedure podešavanja, dok konzole nude jednostavnije rešenje za one koji samo žele da igraju igre.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi