Dragi iPhone korisnici, dobrodošli u 2010. godinu, Samsung vas je očekivao

Apple konačno uvodi mogućnost pauziranja video snimanja na iPhone-ima sa dolaskom iOS 18, funkciju koju Android uređaji imaju već čitavu deceniju

Dragi iPhone korisnici, dobrodošli u 2010. godinu, Samsung vas je očekivao

Od svih stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo u svom životu, nikada nismo pomislili da će to biti mogućnost pauziranja video snimanja na našem pametnom telefonu. Sve dok nismo saznali da postoji ogroman broj ljudi tj vlasnika iPhone-a koji nemaju tu opciju.

Mnogima nije bilo ni na kraj misli da provere da li ova funkcija uopšte postoji i funkcioniše na iPhone modelima. Nekako se smatralo da je suviše uobičajena i da jednostavno postoji.

Android telefoni imaju ovu mogućnost već skoro čitavu deceniju. To je tako očigledno i ne postoji moguće objašnjenje zašto ne možete pauzirati video snimanje na iPhone-u.

Nedostatak ove funkcije se ne može lako objasniti. I nije da korisnici iPhone-a nisu tražili to. Jednostavna pretraga na internetu otkriva poruke na forumima od pre nekoliko godina gde korisnici izražavaju svoju frustraciju što to ne mogu da urade. Jedino rešenje za njih je bila instalacija sumnjivih jailbreak podešavanja da bi uradili ono što korisnici Androida mogu jednim dodirom dugmeta.

Nije šala: konačno možete pauzirati video snimanje na iPhone-ima

Veliki deo Apple-ovog osećaja superiornosti iOS-a nad Androidom zasniva se na premisi bezbednosti. To je jedan od razloga zašto i dalje ne možete instalirati aplikacije van App Store-a na iOS-u, još jedna mrvica slobode zbog koje su korisnici morali da jailbreak-uju svoje uređaje, dok korisnici Androida imaju tu mogućnost otkad postoji.

Ipak, toliko toga što su njihovi korisnici želeli da rade na svojim uređajima, zahtevalo je da se oslanjaju na bezbednosne procedure  i podešavanja od strane nezavisnih programera koji su im omogućavali slobodu koju je zvanični Apple ograničavao.

Instaliranje aplikacija van App Store-a ostaće san na iOS-u, ali postoji određena korekcija kursa od strane Apple-a. Konačno dodaju dugme za pauzu u aplikaciji Camera, tako da korisnici mogu pauzirati snimke i nastaviti snimanje kada to žele.

Ovo ih spašava od potrebe da ručno spajaju više klipova. Funkcija je dodata u iOS 18 verziju najnovijeg izdanja operativnog sistema za mobilne uređaje.

Funkcija pauze štedi mnogo vremena. Možete montirati snimak tačno onako kako ste i zamislili, bez potrebe da ručno rukujete gomilom klipova i gubite vreme spajajući ih pre nego što ih objavite na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Apple pristup zadovoljstvu korisnika u oštrom je kontrastu sa Samsung-ovim

Najava da jedna ovako prosta i podrazumevana funkcija dolazi tek sa iOS 18, mnoge je iznenadila. I to naročito zbog činjenice da je iPhone, mezimče kreatora sadržaja širom sveta. Bilo bi zanimljivo čuti argumente onih koji su mislili da nije potrebno omogućiti ovu funkciju vlasnicima iPhone-a čitavih 17 godina.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Da, toliko je prošlo otkako je prvi iPhone izašao i kako je konačno odlučeno da se ova apsurdnost treba ostaviti po strani. Zapravo ova apsurdnost definiše Apple-ov pristup donošenju odluka.

Uprkos svojim izjavama da su korisnici na prvom mestu, Apple zaista donosi odluke samo kada to odgovara kompaniji. Čini se da razmatranje nije da se eliminiše problem koji su korisnici isticali skoro dve decenije. To je da se odluka donese kada je pogodna za kompaniju.

Dok Apple sustiže, Samsung je sve jači i jači

Samsung je mnogo bolji u procesu brze reakcije i implementacije povratnih informacija od svojih korisnika u svaku novu iteraciju One UI sistema. Vidimo da kompanija preduzima praktične korake da reši probleme korisnika kako bi svoje softversko iskustvo podigla na viši nivo. Sada je na tački gde je verovatno jedno od najboljih prilagođenih Android rešenja na tržištu.

One UI je sada toliko dobar da čak i Apple povremeno crpi inspiraciju iz njega, poput Galaxy AI funkcije koju je praktično iskopirao za iOS 18. Zapravo, postoji desetak One UI funkcija koje je iOS 18 kopirao!

Drago nam je što korisnici iPhone-a konačno mogu iskusiti funkciju koju naši Samsung telefoni imaju od 2010-ih. Razumemo da im može biti teško da zamisle svet izvan visokog zida Apple-ovog vrta, svet gde nešto tako jednostavno kao što je mogućnost pauziranja video snimanja ne zahteva čekanje od 17 godina, likuje pomalo pristrasni Sammobile.

Da li se i vi slažete sa njihovim stavovima, obzirom da mnogi korisnici imaju drugačije mišljenje o pristupu Samsunga korisničkim problemima? Kakvo je vaše iskustvo? Pišite nam u komentarima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi