G.Skill uz pomoć novih Trident Z5 Neo RGB memorija ubrzava AMD Ryzen

G.Skill je predstavio nove Trident Z5 Neo RGB DDDR5-6400 CL32 RAM module koji su namenjeni AMD Ryzen 7000 seriji procesora za desktop računare, omogućujući još bolje performanse u aplikacijama i igrama

G.Skill uz pomoć novih Trident Z5 Neo RGB memorija ubrzava AMD Ryzen

G.Skill je predstavio novu DDR5-6400 memoriju sa CL32-39-39 parametrima kašnjenja i to u kompletima kapaciteta 32 GB (16 GB x2) i  48 GB (24 GB x2), dakle za konfigurisanje dvokanalnog RAM podsistema boljih performansi. U pitanju su moduli iz Trident Z5 Neo RGB serije koji od sada stižu i u verziji bele boje.

Međutim to nije glavna prednost ovih modula. Oni su dizajnirani, a njihove performanse optimizovane da daju svoj maksimum na AMD Ryzen 7000 seriji procesora u kombinaciji sa matičnim pločama baziranim na AMD X670 čipsetu i AGESA 1.0.0.7c verziji BIOS-a.

Uz korišćenje AMD EXPO profila za postizanje overkloking performansi, značajnije prevazilaze vrednosti postavljene JEDEC standardom i time se pre svega nameću kao primarni izbor za entuzijaste, gejmere, overklokere kao i korisnike koji sami sastavljaju svoje PC konfiguracije.

Novi Trident Z5 Neo RGB radi sinhrono 1:1 na 6400 MHz

Zanimljiva činjenica koja nas svakako najviše interesuje jeste da nova serija G.Skill Trindent Z5 Neo RGB memorija donosi bolje performanse. Dolaskom AGESA 1.0.0.7c mikrokoda omogućeno je da DDR5 memorija radi na većim brzinama u kombinaciji sa AMD Zen 4 procesorima.

To se pre svega odnosi na sinhroni režim rada, jer do sada je maksimalna efektivna radna frekvencija iznosila za DDR5 standard 6000 MHz u 1:1 režimu bez uvođenja dodatnog delioca frekvencije. Sada je ta granica pomerena na DDR5-6400 uz 1:1 podešavanja što će nesumnjivo pogodovati boljim performansama u igrama i aplikacijama. Takođe treba imati u vidu da je faktor kašnjenja minimalno povećan na CL32 što nam nesumnjivo govori da se radi o RAM modulima visokih performansi.

Pored boljih performansi, dobili smo i hladnjake u novoj i atraktivnoj, beloj boji koji do sada nisu postojali u ovoj seriji modula pomenutog proizvođača. Pošto je belo sve više u modi, od sada će svi oni koji sklapaju računare, pored vrhunskih karakteristika i performansi, moći i vizuelno da usklade izgled ovih vanserijskih memorija u stil svog „battlestation“ računara, saopštava G.Skill.

Nove G.Skill memorije će biti dostupne od septembra 2023. godine, a cena još uvek nije poznata.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi