Galaxy Ring otkriva nove funkcije pre lansiranja

Galaxy Ring, najnoviji nosivi uređaj, Samsung će predstaviti na predstojećem Samsung Unpacked događaju, zajedno sa novim savitljivim telefonima.

Galaxy Ring otkriva nove funkcije pre lansiranja

Galaxy Ring, najnoviji nosivi uređaj, Samsung će predstaviti na predstojećem Samsung Unpacked događaju, zajedno sa novim savitljivim telefonima. Planiran za izlazak 10. jula u Parizu, Galaxy Ring obećava napredne mogućnosti praćenja zdravlja, uključujući praćenje stresa, detekciju hrkanja i predikciju menstruacije integrisane u Samsung Health aplikaciju.

Galaxy Ring uvodi sveobuhvatne funkcije praćenja stresa putem Samsung Health aplikacije. Korisnici mogu pratiti nivo stresa uz poseban indikator koji se kreće od “Nizak” do “Visok”, praćen savetima za upravljanje stresom. Aplikacija takođe meri temperaturu kože, što lepšem polu može pomoći u predikciji menstrualnih ciklusa na osnovu hormonskih promena.

Opremljen mogućnostima detekcije hrkanja, Galaxy Ring koristi Samsung Health aplikaciju i upareni pametni telefon za snimanje i vremensko označavanje hrkanja i teškog disanja tokom sna. Ova funkcija poboljšava uvid u kvalitet sna i respiratorno zdravlje.

Galaxy Ring integriše nekoliko zdravstvenih senzora, uključujući EKG senzor za varijabilnost srčanog ritma, senzor protoka krvi za otkrivanje kardiovaskularnih znakova, SpO2 senzor za nivo zasićenosti kiseonikom u krvi i PPG senzor za identifikaciju nepravilnih srčanih ritmova. Ovi senzori zajedno pružaju sveobuhvatno praćenje zdravlja koje prevazilazi osnovno praćenje kondicije.

Procurele informacije sugerišu da će Galaxy Ring biti dostupan u više veličina i boja, težine oko tri grama. Imaće različite kapacitete baterije, obećavajući do devet dana upotrebe, iako stvarno trajanje baterije može varirati u zavisnosti od načina upotrebe.

Galaxy Ring cena i dostupnost

Iako se pretpostavlja da će početna cena biti oko 300 dolara, zvanične informacije o ceni i dostupnosti biće potvrđene na Samsung Unpacked događaju, piše Talk Android. Potencijalni kupci treba da sačekaju zvaničnu objavu kompanije Samsung za konačne specifikacije i funkcije.

Galaxy Ring ima za cilj da redefiniše praćenje zdravlja svojim kompaktim dizajnom i naprednom tehnologijom senzora, iako korisnicima savetuje da ga koriste kao dopunu, a ne zamenu za profesionalni medicinski savet.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi