Galaxy S23 stiže sa minimum 256 GB memorije

Pored većeg prostora za čuvanje podataka, Galaxy S23 serija donosi još jedno unapređenje - minimalnu konfiguraciju od 12 GB RAM-a za Ultra modele

Predstavljanje nove Galaxy S23 serije uveliko se planira za početak februara. Samo mesec dana nas deli od tog velikog momenta za mobilno tržište. Telefoni su spremni za premijeru, pa su i glasine sve češće. Najnoviji podatak za koji saznajemo svega mesec dana pre zvanične objave, jeste da će kompanija Samsung ukinuti verzije telefona sa 128 GB memorije, prenosi GSMArena. Zbog toga će u ponudi biti sledeće konfiguracije modela: 

  • Samsung Galaxy S23: 8 GB RAM-a + 256 GB skladišne memorije;
  • Samsung Galaxy S23+: 8 GB RAM-a + 256 skladišne memorije; 
  • Samsung Galaxy S23 Ultra: 12 GB RAM-a + 256GB/ 512GB/ 1TB skladišne memorije.

Iz navedenih podataka možemo zaključiti dve stvari. Prvo, modeli S23 i S23+ dolaziće samo sa jednom kombinacijom radne i skladišne memorije. Drugo, S23 Ultra model nudiće tri opcije skladišnog prostora, dok će raspolagati većom radnom memorijom u odnosu na dva jeftinija modela, čime praktično nestaje verzija sa 8 GB RAM-a, koja je postojala kod S22 Ultra modela.

Galaxy S23 serija biće brža i u isto vreme štedljivija

Galaxy S23 serija prelazi sa UFS 3.1 na UFS 4.0 memorijski modul. Unapređenja koje donosi, pored većeg kapaciteta, su primetno veća brzina čitanja (2x), kao i pisanja podataka (1,6x).

Drugo, i potencijalno značajnije unapređenje, biće u vidu veće energetske efikasnosti, što rezultuje boljom autonomijom baterije. Za navedeni podatak biće zaslužno najavljeno povećanje kapaciteta baterije, kao i znatno štedljiviji čipset. 

Dizajn gotovo isti, kod Ultra modela nepromenjen 

Ove godine će Samsung kompanija na polju dizajna imati drugačiji pristup time što će usavršiti ono što je S22 serija već donela. Jedna od bitnijih razlika odnosiće se na modul kamera S23 i S23+ modela i njegov okvir koji će u potpunosti nestati, pa će svaki senzor i sočivo biti razdvojeni isto kao kod S22 Ultra modela. S23 Ultra ostaje nepromenjen, pa će jedina vidna razlika biti boja, odnosno više različitih opcija boja na poleđini telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi