Galaxy Z šta? Honor tvrdi da nema pravu konkurenciju među preklopnim telefonima

Svakako postoji jak argument za ovakav stav kompanije Honor kada je u pitanju hardver, ali softver je ipak druga priča

Galaxy Z šta? Honor tvrdi da nema pravu konkurenciju među preklopnim telefonima

Komentar stiže nakon što je HONOR uporedio Magic V3 preklopni telefon sa iPhone-om tokom svog zvaničnog predstavljanja uređaja na IFA 2024 sajmu potrošačke elektronike.

HONOR je globalno lansirao Magic V3 u Berlinu kao deo IFA 2024 događaja. To je trenutno najtanji preklopni telefon na svetu. Kompanija je tokom događaja lansiranja uporedila novi uređaj sa Apple iPhone modelima umesto sa drugim preklopnim telefonima iz Android sveta. Ispostavlja se da postoji razlog zašto je kineski proizvođač pravio baš ovakvo poređenje.

HONOR-ov CEO George Zhao rekao je novinarima da je kompanija uporedila Magic V3 sa iPhone-om tokom događaja lansiranja jer jednostavno  “nije bilo pravog konkurenta” kada su u pitanju Android preklopni telefoni.

Iskreno, danas ne nalazim nijedan preklopni telefon koji može da se takmiči sa HONOR Magic V3. Nema pravog konkurenta u kategoriji telefona sa savitljivim ekranom. Tako da tražimo našeg glavnog konkurenta u kategoriji klasičnih telefona. Mislim da su najbolji klasični telefoni Samsung Galaxy S i iPhone. Zato želimo da podsetimo korisnike iPhone-a da još jednom provere HONOR Magic V3 recenzije i možda pronađu svoj novi izbor.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

To je snažna izjava od strane HONOR-a i teško je raspravljati se kada se posmatra samo hardver. Prošlogodišnji Magic V2 je i dalje tanji od nekih najnovijih i najaktulenijih preklopnih telefona, poput Google Pixel 9 Pro Fold i Samsung Galaxy Z Fold 6. Magic V3 ima još tanji dizajn od svojih rivala, dok nudi brže žično/bežično punjenje, veću bateriju, više osnovne memorije i bolji hardver kamere.

Da li se slažete da HONOR Magic V3 nema pravu konkurenciju?

Međutim ovaj argument donekle pada u vodu kada krenemo u realnosti da koristimo Magic V3. Prema rečima kolega sa sajta Android Authority koji su testirali Magic V3 , bili su skloni ozbiljnoj  kritici telefona zbog lošeg trajanja baterije (mada se ovo verovatno može rešiti ažuriranjem), “osrednjeg” kvaliteta softvera i nakalemljenih AI funkcija.

Nasuprot tome, Samsung i Google preklopni telefoni često su hvaljeni upravo zbog svog softvera i raznovrsnosti kvalitetnih AI funkcija. Samsung i Google takođe nude dugotrajniju politiku ažuriranja za svoje uređaje. Dakle, HONOR Magic V3 zaostaje za svojim rivalima u najmanje tri kategorije, piše i analizira Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi