Gigabyte predstavlja inovativne Z890 matične ploče, vrhunska AI, beskonačne performanse

Gigabyte Z890 matične ploče su spremne da oslobode neograničene performanse. Ovo je više od obične matične ploče; to je ulaz u budućnost računarstva, dizajniran da zadovolji i nadmaši zahteve svih korisnika, entuzijasta i profesionalaca

Gigabyte predstavlja inovativne Z890 matične ploče, vrhunska AI, beskonačne performanse

Gigabyte Technology, jedan od vodećih globalnih proizvođača matičnih ploča, grafičkih kartica i hardverskih rešenja, danas je najavio lansiranje svojih revolucionarnih Z890 matičnih ploča. Ove matične ploče sledeće generacije postavljaju nove standarde u performansama, integraciji veštačke inteligencije i korisničkom iskustvu za entuzijaste i profesionalce. Pokretane vrhunskom veštačkom inteligencijom, ove ploče pomeraju granice onoga što je moguće u svetu računara.

Neograničene performanse memorije

Gigabyte Z890 serija opremljena je D5 Bionic Corsa tehnologijom koja stvara fenomenalne rekorde u memorijskim performansama, do DDR5 XMP 9500 i iznad. Pravi podvig AI-poboljšane tehnologije overkloka za DDR5 memoriju, D5 Bionic Corsa se sastoji od četiri ključne tehnologije, od softvera i hardvera do firmvera.

AORUS AI SNATCH i AI SNATCH Engine pružaju AI overklokovanje za maksimalne performanse, dok AI-Driven PCB Design i HyperTune BIOS omogućavaju AI dizajn za poboljšanje signala na matičnim pločama. AORUS AI SNATCH je softver za automatsko overklokovanje putem AI modela, omogućavajući korisnicima da jednim klikom otključaju vrhunske performanse.

AI SNATCH Engine je AI model koji služi kao jezgro Aorus AI SNATCH softvera, treniran uz pomoć AI TOP na različitim datasetovima overklokovanja radi poboljšanja preciznosti i optimizacije performansi sa stabilnošću. AI-Driven PCB tehnologija koristi AI algoritme za optimizaciju prolaza, ruta i slojeva, dok HyperTune BIOS koristi AI za optimizaciju MRC-a i prilagođavanje signala za vrhunsku efikasnost, značajno povećanje frekvencije memorije i poboljšane ukupne performanse.

Ultimativno “uradi sam” iskustvo

Gigabyte Z890 matične ploče donose inovativne dizajne koji “uradi sam” pristup podižu na novi nivo. WIFI EZ-Plug kombinuje Wi-Fi antene u jedan adapter, eliminišući potrebu za komplikovanom instalacijom zavrtnjima. EZ-Debug zona centralizuje LED diode za dijagnostiku i kontrolne dugmiće za jednostavnije otklanjanje grešaka, uključujući LED indikator optimalne instalacije DRAM modula koji se aktivira kada je modul instaliran u nepreporučeni slot.

Sensor Panel Link uključuje video port na ploči za jednostavnu postavku senzorskog panela bez kablova. PCIe EZ-Latch Plus omogućava instalaciju PCIe grafičkih kartica bez šrafova, dok M.2 EZ-Latch Click i M.2 EZ-Latch Plus omogućavaju instalaciju M.2 SSD-ova i hladnjaka bez alata. Ova unapređenja značajno pojednostavljuju proces sklapanja računara, čineći ga pristupačnijim i prijatnijim korisnicima svih nivoa iskustva.

Prilagođeno računarstvo

Naš unapređeni UC BIOS dolazi sa intuitivnim interfejsom i naprednim opcijama za podešavanje performansi. AI PerfDrive koristi inteligentnu evaluaciju za preporučivanje optimalnih profila na osnovu stvarnih performansi temperature sistema korisnika. Multi-theme Design nudi prilagodljive teme BIOS-a sa jednim klikom, uključujući novu opciju u sivoj skali za bolje korisničko iskustvo.

AIO Fan Control omogućava podešavanje brzina ventilatora direktno u BIOS-u, korisno za korisnike koji ne koriste Windows. Pored toga, ekskluzivno partnerstvo sa HWiNFO donosi poboljšane mogućnosti. Power Monitor pruža praćenje izlaza faza CPU Vcore napajanja u realnom vremenu i efikasnosti.

Aorus/HWiNFO OSD prikazuje informacije o sistemu kao tekst ili grafikone, preko aplikacija i igara na celom ekranu, bez potrebe za dodatnim softverom. Ova unapređenja korisnicima pružaju veću kontrolu i uvid u performanse njihovih sistema, omogućavajući im potpuno prilagođeno računarstvo.

Gigabyte Z890 serija podržava najnovije Intel® Core™ Ultra procesore (Serija 2), koristeći robusno VRM rešenje sa ukupno 21 fazom sa 110A SPS za neuporedivu stabilnost i isporuku snage. Gigabyte-ova ekskluzivna NPU Overdrive funkcija u BIOS-u ubrzava najnovije Intelove procesore, povećavajući AI performanse za 23% u realnim testovima. U osnovi je PCB server kvaliteta sa do 8 slojeva, pružajući snažnu osnovu za superiorno overklokovanje i stabilnost u igranju.

Napredne performanse i upravljanje termalnim podešavanjima

Uveli smo inovativna rešenja za hlađenje kako bi vaš sistem radio efikasno. DDR Wind Blade i ventilacioni zadnji panel rade u tandemu sa sveobuhvatnim VRM i M.2 termalnim upravljanjem kako bi stvorili sinergetski sistem za disipaciju toplote. Ovo osigurava da vaši komponenti ostanu hladni čak i pod intenzivnim opterećenjem.

Takođe smo uveli mehanizam za VRM termalnu ravnotežu kako bismo rešili jedinstvene izazove koje postavljaju Intelovi procesori nove generacije. Ovaj mehanizam uključuje dizajn toplovodne cevi koji balansira temperaturu na obe strane VRM-a, kao i optimizovani PWM firmver koji redistribuira izlaz struje. RL-ILM (Reduced Load-Independent Loading Mechanism) poboljšava provodljivost toplote za do 4°C i sprečava moguće savijanje IHS-a (integrisanog hladnjaka) CPU-a. Ovo omogućava overklokerima i entuzijastima da svoje CPU-ove gurnu do krajnjih granica bez brige.

Sveobuhvatna povezanost

Naše Z890 matične ploče poseduju vrhunske tehnologije povezivanja, nudeći besprekornu kombinaciju najnovije generacije žičanih i bežičnih mreža. Integracija PCIe 5.0 skladišta i najnovijih Thunderbolt 4 portova osigurava vrhunsku pouzdanost i brzinu prenosa podataka. Wi-Fi 7, u kombinaciji sa Gigabyte-ovom ultra-preciznom antenom sa velikim pojačanjem, dramatično poboljšava propusnost, što omogućava munjevito brzo prebacivanje datoteka i stvara savršeno okruženje za VR iskustva.

Napredovali smo u bežičnoj povezivosti uz naš inovativni WIFI Compass alat u GCC softveru. Ovaj inovativni alat prikazuje vrednosti pojačanja signala između antene i vašeg Wi-Fi rutera u realnom vremenu, omogućavajući korisnicima da optimizuju postavljanje antene za optimalne performanse.

Dva Thunderbolt™ 4 kompatibilna USB4 porta su istaknuta karakteristika, nudeći impresivnu brzinu od 40Gb/s. Ovi svestrani portovi podržavaju DisplayPort 1.4a i omogućavaju povezivanje do 5 uređaja po portu, uključujući 4K/8K displeje, uz robusne mogućnosti punjenja. Ovaj nivo povezivanja osigurava da je vaš sistem spreman za bilo koji zadatak, od kreiranja visokokvalitetnog sadržaja do impresivnih gejming iskustava.

AI TOP serija

U težnji za savršenstvom, s ponosom predstavljamo najnapredniju AI TOP seriju na Z890 platformi. Ova serija uključuje vodeće modele Z890 AORUS XTREME AI TOP, Z890 AORUS MASTER AI TOP i Z890 AI TOP, koji kombinuju sve vrhunske karakteristike naših AORUS i AI TOP linija. Ove matične ploče podržavaju dve grafičke kartice, do dva 10GbE LAN porta i dual Thunderbolt 5, uz naš ekskluzivni AI TOP Utility. AI TOP Z890 linija je posebno dizajnirana da oslobodi vrhunsku računarsku snagu, omogućavajući vam da trenirate sopstvenu veštačku inteligenciju na vašem stolu.

U ovoj novoj eri veštačke inteligencije, AI-pokretan Gigabyte Z890 spreman je da oslobodi neograničene performanse. Ovo je više od obične matične ploče; to je ulaz u budućnost računarstva, dizajniran da zadovolji i nadmaši zahteve svih korisnika, entuzijasta i profesionalaca. Gigabyte Z890 matične ploče biće uskoro dostupne krajem oktobra. Za više informacija, posetite zvanični Gigabyte sajt.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi