Gigabyte serveri će dobiti Ubuntu Server sertifikaciju, najavljeno partnerstvo sa Canonicalom

Ova sertifikacija će omogućiti korisnicima da pouzdano instaliraju Ubuntu Server na Gigabyte hardver

 
Gigabyte je najavio partnerstvo sa Canonicalom, kompanijom koja stoji iza Ubuntu-a, čiji će hardver servera dobiti sertifikat za pokretanje Ubuntu Servera. Sertifikacija će omogućiti korisnicima da pouzdano instaliraju Ubuntu Server na Gigabyte hardver i omogućiti Gigabyte-u da pruži bolju podršku krajnjim korisnicima.Ubuntu Server je jedan od najpopularnijih operativnih sistema u ovom segmentu. Za razliku od desktop sistema, gde je Windows dominantan, Linux dominira na serverima. Jedna od najpopularnijih distribucija Linux Servera je Ubuntu Server, tako da je ova sertifikacija od velike važnosti za kompaniju.
Objašnjavajući šta je bilo potrebno za ovaj korak, Gigabyte je rekao:    „Da bi dobili sertifikat od kompanije Canonical, sistemi moraju da ispunjavaju brojne kriterijume performansi i pouzdanosti. Testovi hardvera i operativnog sistema obezbeđuju kompatibilnost sa Ubuntu Server OS-om za dve najnovije verzije Ubuntu Long Term Support (LTS). Između ostalih, kriterijumi obuhvataju testiranje otpornosti na stres, propusni opseg mreže i I/O testiranje za skladištenje.”Kako serveri budu sertifikovani, oni će biti dodati na listu uređaja na Ubuntu web lokaciji.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi