GoPro Hero 12 Black: dvokanalni zvuk, novi navoj za stative i niža cena

Zvanično je najavljena nova GoPro Hero 12 Black kamera koja donosi podršku za eksterni mikrofon, dvokanalni zvuk, HDR video i 70 minuta snimanja u 5,3K u 60 fps

GoPro Hero 12 Black: dvokanalni zvuk, novi navoj za stative i niža cena

Kompanija GoPro najavila je Hero 12 Black kameru, a ove godine fokus je usmeren na zvuk. Glavni noviteti modela GoPro Hero 12 Black uključuju podršku za spoljni mikrofon i dvokanalno snimanje zvuka, tako da možete da snimite zvuk sa kamere i spoljnog mikrofona, a zatim da ih mešate u kasnijoj obradi.

Najnoviji GoPro takođe ima praktičan navoj od ¼ inča, što vam daje još više načina da ga montirate, a dodatak HDR videa, plus snimanje u razmeri 8:7 u svim režimima, takođe povećava fleksibilnost slikanja.

Nije tajna da su se mnogi nadali da će ovo konačno biti godina kada će GoPro poboljšati svoje performanse pri slabom osvetljenju i povećati veličinu senzora kamere bliže onoj željenoj oznaci od 1 inča, kao DJI sa svojim Osmo Action 4. Ali izgleda kao što je GoPro vraća svoj senzor od 1/1,9 inča predstavljen na GoPro Hero 11 Black, piše Digital Camera World.

GoPro Hero 12 Black: zvuk

GoPro je konačno pojačao svoje bežične mogućnosti podrškom za Bluetooth mikrofone – bilo u obliku slušalica ili zasebnih rešenja.

Glasovne komande i spoljni zvuk se čuju preko Bluetooth ulaza Hero 12 Black, tako da bi kontrola bez ruku nad kamerom na daljinu trebalo da bude lakša nego ikad, a sa dvokanalnim snimanjem, snimaju se i zvuk kamere i mikrofona.

Hero 12 Black takođe uvodi Timecode sinhronizaciju, što olakšava proces sređivanja video snimaka kada koriste više kamera da naprave jedan video klip.

GoPro Hero 12 Black: video

Glavna karakteristika video snimka ove godine je HDR, koji rešava probleme sa preeksponiranim nebom i hvata dodatne detalje u senkama kada su u pitanju scene sa velikim kontrastom.

Kao i njegov prethodnik, Hero 12 Black snima video u rezoluciji do 5,3K pri 60 fps, ili 4K u 120 fps u standardnom video režimu. Ako želite da koristite usporene snimke, oni su ograničeni na 2,7k u 240 fps.

Hero 11 Black je predstavio GoPro 27 MP, 8:7 senzor, koji se sada vratio sa Hero 12 Black, predstavljajući HyperSmooth 6.0, koji dodaje novu funkciju pod nazivom AutoBoost. Ona analizira vidno polje i automatski prilagođava stabilizaciju u skladu sa tim dok vraća zaključavanje horizonta od 360°.

Fotografije se takođe mogu izvući iz video zapisa u punoj rezoluciji do 24,7 MP ili izvornih 27 MP. Za one koji vole da se igraju, Hero 12 Black ima u novu funkciju za slikanje pomoću svetlosti, pored stilizovanog video režima slikanja svetlom koji je uveden na Hero 11 Black.

Dodatne nadogradnje

Na prvi utisak, Hero 12 Black izgleda skoro identično kao 11 Black, iako ima šarene gumirane trake oko prednje strane i okvira. Ipak, ako pogledate malo bliže njegov dizajn, između stopala na preklop – koje se protežu i formiraju tradicionalni sistem za montiranje akcione kamere – nalazi se navoj od 1/4 inča za još više opcija za montažu.

Inače, kamera ima isti oblik kao i prethodni GoPro, prednji i zadnji ekran, uklonjivi štitnik sočiva i vrata za bateriju, kao i slot za microSD karticu i otvor za bateriju.

Iako se specifikacija baterije najnovije GoPro kamere nije promenila – Hero 12 Balck se i dalje isporučuje sa Enduro baterijom, pa možete očekivati duže vremena snimanja sa jednim punjenjem, pri čemu GoPro navodi 70 minuta pri 5,3K 60 fps i 58 minuta pri 4K 120 fps. Ako želite da smanjite rezoluciju, možete dobiti čak 155 minuta pri 1080p, 30 kadrova u sekundi.

Dodatna oprema

GoPro je takođe najavio dva dodatka: novi Max Lens Mod 2.0, koji radi sa Hero 12 Black da bi pružio još šire vidno polje; produžni štap i vodootporni daljinski upravljač.

GoPro Hero 12 Black: Cena i dostupnost

GoPro Hero 12 Black najavljena cena je 399,99 USD, što je najniža preporučena maloprodajna cena koju smo dosad videli za Hero Black kamere, godinama unazad. Max Lens Mod 2.0 košta 99,99 US, a kamera i mod objektiva dostupni su za pretprodaju na GoPro.com do 13. septembra, kada će oba krenuti u prodaju širom sveta.

Ako želite da dodate MediaMod, Light Mod i GoPro Volta sa 12 Black kamerom, postoji GoPro Hero 12 Black Creator Edition paket koji sadrži sve navedeno i košta 599,99 USD.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi