GoPro Hero 12 Black dobija bolju autonomiju baterije

Nove glasine za predstojeću GoPro Hero 12 Black akcionu kameru ukazuju da će ona moći da snima i devet minuta duže u 5,3K rezoluciji, što je ukupno 70 minuta

GoPro Hero 12 Black dobija bolju autonomiju baterije

Iako će predstojeći GoPro Hero 12 Black verovatno imati bolju bateriju, izgleda da sama kamera ipak ne dobija nadogradnje, te osnovne karakteristike ostaju nepromenjene, piše o najnovijim glasinama portal T3.

Naime, novi model zadržava 5,3K rezoluciju, ali i senzor od 1/1,9 inča, uprkos glasinama koje su se pojavile o novom jednoinčnom senzoru i displeju od ivice do ivice. Međutim, navodno postoji značajno ažuriranje softvera koje kompanija naziva HyperSmooth 6.0 i obećava bolju stabilizaciju slike nego u aktuelnom modelu.

Velika nadogradnja dolazi izgleda samo u pogledu baterije, pa ćete tako njome moći da snimate devet minuta duže u 5,3K rezoluciji, što možda ne izgleda značajno, ali je to ipak 70 minuta maksimalnog vremena snimanja. Ukoliko postavite podešavanje na 30 fps, i dalje ćete moći da snimate u istoj rezoluciji i na taj način još više produžite vreme snimanja, na navodno više od 90 minuta ukupnog vremena.

Na najslabijim podešavanjima, odnosno u Full HD pri 30 fps, GoPro Hero 12 Black će moći da izdrži više od 150 minuta ukupnog snimanja, što je 13 minuta duže nego ranije.

To definitivno predstavlja nadogradnju, međutim, ukoliko se ona zaista bude ogledala samo u softveru i jačoj bateriji, u ukupnom pogledu to ne znači baš mnogo.

S tim u skladu, zaljubljenicima u ekstremne sportove možda ispadne isplativije da se zadrže na prethodnom modelu koji će jednostavno češće puniti, a dobiti isti kvalitet fotografija i snimaka. Ipak, kompanija možda i iznenadi pa ipak doda i nove specifikacije koje ćemo zvanično videti polovinom septembra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi