Honor se ne zaustavlja - najavljuje sledeći flegšip telefon, koji donosi novu AI tehnologiju

Honor će predstaviti flegšip telefon sledeće generacije sa novim, ličnim AI asistentom koji bi vam mogao pomoći na više načina

Honor se ne zaustavlja - najavljuje sledeći flegšip telefon, koji donosi novu AI tehnologiju

Honor se u potpunosti posvetio veštačkoj inteligenciji, a nakon nedavne konferencije IFA 2024, kompanija već najavljuje svoj sledeći flegšip pametni telefon.

U saopštenju za medije, kineski proizvođač je otkrio nove AI funkcije koje će biti dostupne u seriji Magic 7.

U pratećem postu na X mreži, AI Agent je opisan kao sistem koji razume “namere” korisnika i donosi “inteligentne” odluke zasnovane na njihovim potrebama.

Softver analizira jezik korisnika kako bi unapredio proces donošenja odluka, dok koristi “svest o korisničkom interfejsu” za prepoznavanje navika korisnika.

Honor navodi da AI Agent radi na više platformi, pružajući korisnicima inteligentnu asistenciju u okviru aplikacija i usluga. Ovo omogućava korisnicima da putem glasovnih komandi automatski otkazuju pretplate na aplikacije. Kompanija je takođe spomenula da će nova aplikacija za više usluga upravljati obaveštenjima, naručivanjem hrane, kontrolisanjem pametnih kućnih uređaja, prenosom fajlova između aplikacija i još mnogo toga.

Honor je takođe otkrio novu funkciju serije Magic 7 pod nazivom “AI Deepfake Detection.” Honor ima za cilj da se bori protiv sve većeg broja deepfake tehnologija i zamene lica, koje neki zlonamerni pojedinci sve češće zloupotrebljavaju.

Honor navodi da njihov softver za otkrivanje deepfake tehnologije koristi “napredne algoritme za preciznu analizu različitih elemenata” lica na osumnjičenom deepfake videu. Ovi detalji uključuju nepravilnosti na nivou piksela, pozicioniranje sintetičkih tragova i kontinuitet između frejmova.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ovo je drugi put da Honor govori o svom softveru za otkrivanje deepfake tehnologije. Prvi put je pomenut tokom MWC Shanghai konferencije, gde je kompanija istakla njegovu upotrebu tokom video poziva. Honor procenjuje da softver može da otkrije deepfake ili zamenjene vizuale u roku od “tri sekunde.” Kompanija je takođe detaljno opisala svoju funkciju “AI zaštite od zamagljenog vida”, koja pomaže u smanjenju naprezanja očiju.

Ova funkcija se fokusira na kratkovidost (miopiju) i potvrđeno je da će biti dostupna na preklopnom Magic V3 modelu. Međutim, Android Central je potvrdio da je dostupna i na Honor MagicPad 2. Honorov tablet je takođe dobio zanimljive AI alate koji pomažu u organizovanju matematičkih zadataka.

Honor saopštenje nije išlo u dubinu kada je reč o predstojećoj seriji Magic 7. Očekuje se da će serija biti lansirana početkom 2025. godine, slično kao i premijera serije 6 u januaru. Magic 6 i 6 Pro nude Android 14 sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom. Ako Honor planira da osnaži svoju novu eru sa AI tehnologijom, može se pretpostaviti da će Android 15 i sledeći Snapdragon 8 Gen 4 biti sastavni deo serije 7, prenosi AndroidCentral.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi