Huawei Mate 50 vraća kameru sa promenljivim otvorom blende

Dodatna unapređenja i kontrola nad kamerama stiže uz najnoviju Huawei Mate 50 seriju telefona, u čijem sastavu su Mate 50, Mate 50 Pro i Mate 50 RS Design.

Manje od nedelju dana smo udaljeni od predstavljanja novog “flagship” uređaja, Huawei Mate 50 serije koja će se sastojati od tri telefona – Mate 50, Mate 50 Pro i Mate 50 RS Design. Neke od specifikacija već smo vam preneli, ali kako navodi portal GSMArena, upravo se pojavila interesantna informacija vezana za sistem kamera na ovim telefonima.

Rani radovi

Jedan od prvih mobilnih telefona koji je doneo sposobnost za promenljivi otvor blende na svom glavnom senzoru kamere bio je Samsung Galaxy S9, što je bilo veoma zanimljivo za to vreme, a ostalo je zanimljivo i do danas. Ali, u čemu je “čar” sposobnosti da menjate otvor blende na kameri vašeg telefona?

Za početak, promenom nivoa otvora blende možete propustiti da više ili manje svetlosti dopre do senzora kamere na vašem telefonu. Na primer, ukoliko fotografišete noću, širi otvor donosi više svetlosti i poboljšani kvalitet fotografije, dok neke dnevne fotografije mogu biti kvalitetnije ukoliko smanjite otvor blende. Pored toga, utiče i na dubinu polja. Širi otvor blende donosi umanjenu dubinu polja, dok uži otvor blende donosi suprotni efekat.

Povratak izmenljivog otvora blende

Očigledno su se ove mogućnosti učinile interesantnim kompaniji Huawei koja je odlučila da sličan sistem predstavi zajedno sa svojom Mate 50 serijom telefona. Glavna kamera ove serije telefona imaće promenljivi otvor blende, a umesto da birate samo između dva predefinisana nivoa otvora blende, najverovatnije ćete moći da manuelno podešavate između f/1.4 i f/4, što zvuči odlično.

Pored toga, sve kamere će koristiti unapređenu tehnologiju procesiranja slike XMAGE, pa se očekuju dobri rezultati. Sve ovo ćete imati priliku da vidite prilikom zvaničnog predstavljanje nove Mate serije telefona šestog septembra, kada ćemo vam preneti još više detalja o ovim telefonima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi