Huawei Matebook X Pro 2022: Premijum od početka do kraja (video)

Najbolji ekran u klasi, premijum izrada bez kompromisa, izuzetni zvučnici i performanse koje će postideti većinu konkurenata, a sve to u kompaktnom kućištu teškom 1,3 kg. Huawei Matebook X Pro je laptop za beskompromisne poslovne korisnike

Tokom pandemije prodaja laptopova se vinula u nebesa iz prostog razloga što je veliki deo stanovništva morao ili bar imao opciju da radi od kuće, za šta vam je neophodan računar. Naravno, možete da radite za svojim desktop računarom, ali isto tako možete da se udobno smestite na krevet, stavite laptop na krila i u većini slučajeva radite to isto.
I tako je u prethodne dve godine prodaja laptopova porasla, a sa njom i kategorija ultraprenosnih modela, sa kojima posao od kuće možete da nastavite u parku, kafiću, vozu, metrou (ali ne u Srbiji), autobusu i na bilo kom drugom mestu koje vam se učini zgodnim. Laptopovi omogućavaju tu fleksibilnost, a ako su pride u pitanju pomenuti ultraprenosnici čija težina je ispod jednog i po kilograma, to znači da bez problema možete da ih smestite u torbu ili ranac, bez bojazni da će vam otpasti rame za par sati. Dodajte tome i da 99% njih podržava punjenje preko USB-C kabla, tako da će i jači punjač telefona ili tableta dobro da posluži kad zatreba.
Da se mi vratimo na našu današnju temu – Huawei Matebook X Pro 2022, novi ultraprenosni računar kompanije Huawei. Kao što već znate, Matebook X serija predstavlja perjanicu ponude ove kompanije kada su ultraprenosnici u pitanju.
Premijum ekran
To znači da je u tanko i lagano kućište spakovana najmodernija dostupna tehnologija kompanije Intel i još dosta pikanterija. Ovaj model je ograničen izuzetnim 14,2-inčnim ekranom sa 3:2 odnosom stranica što je pravo osveženje u moru „niskih“ modela sa širokim, filmskim 16:9 odnosom stranica.
Možda gledanje filmova i serija na 3:2 ekranu ima nešto šire tamne štrafte gore i dole, ali je, ako se podsetimo malo matematike iz osnovne škole – radna površina dosta veća od klasičnog 14’’ laptopa sa 16:9 odnosom stranica. Ovo je zbog toga što površina raste kada se ivice približavaju kvadratu, a opada kako više liče na pravougaonik.
Ekrani dijagonala 13,3, odnosno 14 inča predstavljaju takozvani „sweetspot“ kada želite laptop koji možete da nosite sa sobom. Ni ovogodišnji Huawei Matebook X Pro ne odudara od ove filozofije. Kućište je magnezijumsko, presvučeno finim slojem gumiranog materijala koji je prijatan na dodir i onemogućava klizanje. Čak je i naš Boža bio ubeđen da je u pitanju neki drugi materijal, dok nismo dvaput proverili specifikacije na zvaničnom sajtu.
Laki metali
Legura magnezijuma i aluminijuma je često korišćena u industriji laptopova jer omogućava zavidnu čvrstinu i malu težinu, što su dve karakteristike veoma bitne za prenosive računare. Konkretan model koji smo mi dobili na test je mastilo plave boje i deluje osvežavajuće u moru sivih i crnih modela, a Huawei u ponudi ima i sivu i belu boju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi