iPad na preklop bi mogao da se pojavi već sledeće godine

Analitičari kažu da će kompanija Apple već naredne godine ponuditi korisnicima iPad na preklop, a početkom 2024. očekuje se i iPad Mini sa savitljivim ekranom.

iPad na preklop bi mogao da se pojavi već sledeće godine

Analitičari kažu da će kompanija Apple već naredne godine ponuditi korisnicima iPad na preklop, a početkom 2024. očekuje se i iPad Mini sa savitljivim ekranom.

„Siguran sam da će sklopivi iPad čija se premijera očekuje 2024. godine povećati prodaju i ukupnu ponudu proizvoda učiniti raznovrsnijom“, navodi analitičar Ming Či Kuo.

Kuo u svojoj objavi na društvenoj mreži Twitter nije otkrio mnogo detalja o uređaju čija se premijera željno iščekuje. Kaže da će tablet imati postolje od karbonskih vlakana koje proizvodi kineska kompanija Anjie Technology.

Datum lansiranja iPad Fold mogao bi doći znatno ranije od najava vezanih za premijeru prvog sklopivog uređaja kompanije Apple. Analitičar kompanije Display Supply Chain Consultant Ros Jang rekao je prošlog februara da ne treba očekivati premijeru iPad Fold pre 2026. godine. Potom je novinar medijske kuće Bloomberg Mark Gurman objavio da Apple radi na testiranju dualnog ekrana koji se može sklopiti i dodao da polovina istog može služiti kao virtuelna tastatura, ukoliko se uređaj koristi na preklop, što neodoljivo podseća na MacBook.

Gurman nije objavio tačan datum izlaska uređaja, ali je u oktobru napomenuo da bi se premijera mogla dogoditi tokom druge polovine decenije. U međuvremenu su se pojavili problemi sa proizvodnjom aparata koji su tokom protekle decenije doneli svetsku slavu kompaniji Apple.

https://twitter.com/iUnlocker_Apple/status/1620128757662232577

iPad na preklop neće biti jedini sklopivi Apple uređaj

Nije prvi put da Kuo prognozira datum lansiranja uređaja kompanije Apple. Pre dve godine je rekao da se izlazak sklopivog iPhone očekuje u tekućoj godini. Tada se licitiralo da bi aparat pomenutih karakteristika trebalo da ima ekran dijagonale od 7,5 do 8 inča. Apple je i ranije eksperimentisao sa tablet uređajima, a noviteti su se najčešće odnosili na operativni sistem. Gurman pak tvrdi da su u kompaniji razmatrali opciju izrade sklopivog telefona dimenzija približnih iPhone 12 Pro Max dijagonale 6,7 inča. U poslednje vreme se sve ređe govori o sklopivom iPhone telefonu, pa ne treba očekivati njegov izlazak do kraja godine, navodi The Verge.

Stručnjaci najavljuju pad isporuka iPad uređaja u 2023. Reč je o smanjenju distribucije od 10 do 15 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Porast prodaje pametnih uređaja tokom pandemije i nagli pad prodaje tableta koji je usledio minule godine ide u prilog tvrdnji koju je izneo Gurman. Menadžeri kompanije Apple razmišljali su o proizvodnji jeftinijih tableta, ali se na kraju odustalo od ove zamisli.

To neće pokolebati Apple u realizaciji planova vezanih za lansiranje iPad Mini. Kuo tvrdi da bi ova mašina trebalo da se pojavi na tržište u prvom kvartalu naredne godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi