iPhone 15 Pro Action Key funkcija je bila dostupna na Android telefonima pre 8 godina

Jedna od novina koje su stigle sa Apple telefonima je iPhone 15 Pro Action Key, novo dugme – prečica, koje se može prilagođavati prema vašim potrebama

iPhone 15 Pro Action Key funkcija je bila dostupna na Android telefonima pre 8 godina

Umesto „mute“ prekidača, koji je godinama bio zaštitni znak Apple telefona, iPhone 15 Pro Action Key funkcija je novina kojom se hvale samo najnoviji „Pro“ modeli. U pitanju je taster koji se može programirati sa 9 predefinisanih funkcija. Međutim, revolucionarni Action Key je postojao kao slična funkcija na Android telefonima još pre 8 godina.

Kada je predstavljen 2015. godine, Honor 7 je imao takozvani pametni „Smart key“ taster, koji je podržavao jedan klik, dupli klik i dugi klik. Preko ovih funkcija ste mogli da pokrenete kameru, otvorite aplikacije, pozovete glasovnu kontrolu i još mnogo toga.

Godinu dana kasnije se pojavio Honor 8, koji je „Smart key“ funkciju imao integrisanu u senzor otiska prste smešten na zadnjoj strani telefona. Otisak prsta je zahtevao da pritisnete senzor, a druge akcije su bile rezervisane za različite funkcije i prečice, piše Kuai Technology.

Nažalost, većina ovih funkcija je nestala sa narednim modelima koje je Honor predstavio, a trebalo je da prođe 8 godina da nešto već viđeno Apple predstavi kao iPhone 15 Pro Action Key funkciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. hurakura

    Kako, kad je Apple to sad izmislio?

  2. Dugme za precice rezervisano samo za PRO modele?

    Sta onda ovi ostali mucenici koji nisu pro da rade...
    Oni stvarno dobro zajebavaju svoje korisnike, osnovne stvari im daju na kasicicu.

  3. MareBGD

    Haha ali kako se Bench ostrvio na ovaj model :) Malo postaje neukusno, da ne kazem nesto drugo

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi