iPhone 17 Air neće biti najbolji, ali će biti telefon koji će u velikoj meri uticati na iPhone budućnost

iPhone 17 Air: Tanak dizajn koji oblikuje budućnost, ali ne preuzima titulu najboljeg iPhone-a

iPhone 17 Air neće biti najbolji, ali će biti telefon koji će u velikoj meri uticati na iPhone budućnost

Apple-ova iPhone 17 serija biće neobična. Iako smo samo nekoliko nedelja udaljeni od lansiranja iPhone-a 16, model iz 2025. godine je u centru mnogih glasina. Konkretno, ultra-tanki model “Air” bi mogao značajno promeniti iPhone 17 seriju. Evo zašto sledeći inovativni iPhone Air neće biti najbolji model, ali će predstavljati budućnost Apple telefona.

Pojašnjenje glasina o iPhone Slim/Ultra/Air modelu

Kada su počele glasine o potpuno novom iPhone modelu za sledeću godinu, svi dosadašnji pokazatelji su upućivali na iPhone Ultra. Ovaj uređaj je trebao biti skuplji od modela 17 Pro Max, sa radikalno, ultra-tankim dizajnom, redizajniranim sistemom kamera i još mnogo toga.

Apple je ostvario veliki uspeh sa Apple Watch Ultra i svojim premijum M4 iPad Pro modelima. Dakle, iPhone 17 Ultra je imalo smisla. Međutim, naziv “Ultra” ubrzo je počeo da se dovodi u pitanje.

iPhone 17 Air stupa na scenu

Svi su se pitali kako da sagledaju ovaj novi iPhone model. Delimično pojašnjenje je stiglo kada ga je Mark Gurman nazvao iPhone 17 Air.

“Air” oznaka možda više ne znači ono što je nekada značila, ali evo kako Apple koristi “Air” oznaku kod svojih MacBook i iPad modela danas:

  • MacBook Air je najtanji i najlakši laptop koji Apple prodaje.
  • iPad Air ne prati isti obrazac, ali se nalazi između osnovnog iPad-a i iPad Pro-a kao opcija srednjeg ranga.

Apple izgleda planira da iskoristi oba značenja i kod predstojećeg iPhone 17 Air telefona. Kao i MacBook Air, biće to najtanji i najlakši iPhone koji kompanija prodaje. Istovremeno, kao i iPad Air, biće iznad osnovnog iPhone 17 modela, ali ispod 17 Pro i Pro Max.

Dakle, sa trenutnom nomenklaturom, iPhone 17 “Air” je dobar izbor.

17 Air je budućnost, ali ne i najbolji iPhone

iPhone 17 Air ne samo da bi pratio trenutne Apple trendove za naziv “Air”, već bi oživeo tradiciju prvog MacBook Air-a. On je originalno predstavljen 2008. godine kao izuzetno tanak i lagan laptop. Steve Jobs je izvadio čuveni uređaj iz koverte tokom svog Macworld predstavljanja.

Uređaj je zasuženo dobio mnogo pohvala, ali je takođe bio predmet kritika. Zašto? Jer očigledno nije bio “najbolji” MacBook.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Da bi postigao svoj tanki izgled, prvi MacBook Air je žrtvovao mnoge, tada uobičajene, funkcionalnosti. Drugim rečima, bio je uređaj sa mnogo kompromisa za tadašnje vreme. Sa druge strane, njegov industrijski dizajn otvorio je put za buduće MacBook-ove, ali svakako nije bio najbolji MacBook.

Slično tome, iPhone 17 Air će verovatno imati svoje nedostatke koji će imati kompromis u vidu:

  • lošijeg sistema kamera u poređenju sa Pro modelima, a možda čak i osnovnim modelom
  • verovatno je da baterija neće biti na nivou njegovih bratskih modela
  • njegov A19 čip će imati neke nedostatke u odnosu na A19 Pro čip u Pro modelima

Sledeće jeseni, kada iPhone 17 serija bude zvanično predstavljena, iPhone 17 Air neće biti najbolji iPhone koji možete kupiti. 17 Pro i Pro Max će zadržati tu titulu, ali ako ponudi radikalno elegantan dizajn koji “oduševljava” kao originalni MacBook Air? Onda će biti jasno da gledamo u budućnost iPhone-a, analizira 9to5Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi