Počela je Apple Far Out konferencija, Apple predstavio Watch seriju 8, Watch SE i Watch Ultra

Watch serija 8 ima najnaprednije senzore, tehnologije i otpornosti, saznajemo na Apple Far Out konferenciji.

Tim Kuk naglašava da je zdravlje stavka na koju posebno treba obratiti pažnju, a onda je naveo nekoliko primera u kojima je Apple Watch pomogao ljudima u nevolji, kada nisu mogli drugačije da se izvuku iz nezgodne situacije. Na Apple Far Out konferenciji, predstavnici kažu da Apple Watch serija 8 ima najnaprednije senzore i tehnologije, otporna na vodu (plivanje), prašinu i udarce.

Zdravlje kod žena

Tu je senzor temperature koji je bitan za zdravlje žena, jer prati ovulacije kod žena, uz naglasak na privatnosti podataka. Sa dva senzora novi sat prati vašu temperaturu, na svakih 5 stepeni, posebno noću, tako da možete da pratite stanje, bilo svakodnevnih aktivnosti, bilo promena tokom ovulacije.

Apple naglašava da je ovo mnogo bitno za žene koje planiraju porodicu, sa upozorenjima za odstupanja od normalne temperature koji mogu da indiciraju mnoge bolesti i poremećaje u organizmu. Sa druge strane, upravo podaci o zdravlju se čuvaju enkriptovane, tako da niko ne može da dođe do njih, ukoliko mu vi to eksplicitno ne dozvolite.

Detekcija sudara

Nova dva senzora pokreta sa žiroskopom omogućava detekciju ekstremnih udaraca 3000 puta u sekundi, kako bi se detektovali sudari kada nosite sat. Bilo da su u pitanju sudari od napred, otpozadi ili sa strane.

Režim čuvanja baterije

Low power režim daje 36 sati koji je idealan za situacije kada vam je bitno da baterija traje što duže.

Cene su 399 dolara za GPS i 499 dolara za model sa podrškom za mobilne mreže. Stiže 16. septembra, dostupan za poručivanje odmah.

Satovi dolaze u 4 klasične boje i 3 čelična kućišta.

Apple Watch SE

Novi SE dolazi u 3 boje, sa osnovnim mogućnostima pametnih satova cene se kreću od 249, odnosno 299 dolara.

Apple Watch Ultra

Novi sat koji dolazi da popuni deo koji je uvek nedostajao – otporni sat. Titanijumsko kućište štiti safirni ekran, sa najsvetlijem i najvećem ekranu na satu ikad. Tu je brzo dugme, koje vam omogućava dodatne funkcije. Tu je i digitalna kruna, kao na regularnom satu. Čak dva zvučnika i tri mikrofona omogućavaju da pričate i po vetrovitom vremenu. Svi modeli imaju mobilnu mrežu, do 36 sati autonomije sa jednom baterijom, ili čak 60 sati sa posebnim režimom rada baterije.

Wayfinder je novi home ekran sa svim bitnim informacijama za sat sa specijalnim crvenim režimom za rad u mraku. Specijalne narukvica su posebno napravljene za različite uslove korišćenja i odgovaraju različitim ekstremnim sportovima.

Apple kaže da GPS podržava najprecizniji sistem merenja od svih uređaja na tržištu. Tu su posebni režimi za plivanje, vodene sportove i ronjenje, što dosad nije viđeno ni na jednom pametnom satu, a dizajn je sličan kao na renderima koji su procureli juče. Alpine, Dive i Trail narukvice za različite sportove.

Cena kreće od 799 dolara, dostupan je za poručivanje danas, a prvi modeli stižu 21. septembra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi